Redovna poseta zubaru osnova je zdravih zuba

Odlazite kod zubara samo kada morate? Ako ste upravo od onih koji jedino dok ih bol ne izmuči, neće posetiti stomatologa, treba da imate na umu da se ne kaže slučajno u našem narodu bolje sprečiti nego lečiti. A šta to konkretno znači kada je stomatologija u pitanju?

Ne govori se uzalud da su redovni stomatološki pregledi osnova zdravih zuba, jer će na taj način mnoga oboljenja biti uočena, a samim tim i sprečena. Naime, čak i ako se uoči da nema pomoći zubi da mora da se vadi, bolje to da se uradi odmah, nego da sačekate da vas potpuno iscrpi bol, pa da onda posetite stomatologa.

Posećujte redovno stomatologe

Svako oboljenje koje se uoči na vreme, lakše će biti rešeno. Mnogi pacijenti ne ostave dovoljno prostora svom stomatologu kako bi mogao da predupredi pojavu karijesa ili na vreme počne sa lečenjem zuba, pa onda nema potrebe za ugradnjom zubnih implanta ili krunica. Danas je većina stomatoloških intervencija postala rutinski proces, jer moderne tehnologije pružaju lakše i brže preglede. Osim ugradnje zubnih implantata moguće je ugraditi i bezmetalne krunice, plombe, mostove ili ipak da se opredelite za ugradnju potpuno nove vilice.

Bezmetalne krunice i zubni implantati

Iako se  često smatra da je ugradnja zubnih implantata rezervisana samo za pripadnike višeg staleža, treba znati da se njihova cena kreće između nekoliko stotina, pa do i više hiljada eura. Svakako da se i bezmetalne krunice mogu razlikovati po ceni, ali i po kvalitetu. S obzirom na to da je reč o zdravlju vaših zuba i da niste na pijaci, bilo da su bezmetalne krunice u pitanju ili zubni implanti, posavetujte se sa svojim stomatologom o kvalitetu i indikacijama, ali i prednostima i manama ugradnje implant zuba ili bezmetalne krunice.

krunice-za-zube

Iako vama to možda ne deluje tako, ali stomatolozi teška srca vade prirodne zube i to najčešće rade samo u situaciji kada moraju, jer ništa bez prirodnog zuba. Međutim, kada dođe do ovakve situacije, nema razloga za brigu, jer u vilici ponovo možete imati tzv. stalne zube. Dok se implantati ugrađuju direktno u vilicu, bezmetalne krunice se nadograđuju na koren zuba, pa ako biste da nadoknadite gubitak zuba, zubni implant je tu. Ako pak želite samo krunice da ugradite, onda su bezmetalne krunice odlično rešenje za vas.

Posavetujte se sa stomatologom

Pre nego što donesete kranju odluku, obratiti pažnju na usluge koje stomatolog pruža, jer upravo dugogodišnje iskustvo i dobra preporuka su zlata vredni. Ako ste sigurni u svog doktora, verujete mu i zadovoljni ste njegovim uslugama, onda nema razloga da ne poslušate njegove savete. Na taj način ćete znati da ćete svaki potrošeni dinar pametno iskoristiti, jer nekada zaista nije važna cena, ako je ona u službi kvaliteta. Zdravje je na prvom mestu, zato budite revnosni i obratite se za pomoć svom lekaru. Srećno. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *