Šta je elektrostimulacija mišića i koje su njene dobrobiti?

Naše telo je nešto najvrednije što imamo. I ovde nije samo pitanje samog izgleda tela, niti estetski momenat, već je važno da naše telo bude negovano i zdravo. Važno je da se u našem telu osećamo veoma dobro, da možemo biti spremni na mnoge izazove, da možemo da izgradimo imunitet koji će nas odbraniti od mnogih bolesti. Važno je da naša koža bude jako negovana i kvalitetna. Dakle, sve je važno.

Višak kilograma utiče na naše zdravlje pre svega, ali utiče i na naše samopouzdanje. Utiče i na to da se bolje osećamo u našem telu, da nam bude prijatno. Pored treninga i jasno definisane zdrave ishrane, često smo u potrazi za različitim tretmanima u salonima koje dodatno mogu da nam pomognu. Jedan od takvih je i elektrostimulacija mišića.

Šta se podrazumeva pod elektrostimulacijom mišića?

Elektrostimulacija mišića je u vezi sa mršavljanjem i generalno sa oblikovanjem tela, a ima veze i sa redukcijom celulita. Dakle, elektrostimulacija je terapija koja je zapravo predstavlja tri terapije u jednoj – mršavljenje, oblikovanje i skidanje celulita. Zatim, važno je da znate kako elektrostimulacija mišića funkcioniše. U ovoj terapiji koriste se elektrostimulatori i oni se preko elektroda priključuju na naše telo u zonama mišića. Iz njih se pružaju strujni „udari“ ili stručnije nazvano strujni impulsi i oni utiču na to da se naši mišići nađu u kontrakciji. Na taj način naši mišići rade i bez neke konkretne vežbe. Elektrostimulacija mišića pokušava da kroz taj proces probudi mišiće.

Elektrostimulacijom pokreću se mišići na mnogi bolji način 

Ovo je jedan od onih odgovora zašto je elektrostimulacija mišića delotvorna? Zbog toga što je ona intenzivna i jaka, ali ne boli. Elektrostimulacijom mišića, kao što i sam naziv kaže, stimulišu se mišići i to na mnogo bolji način nego kada vežbate. Stručnjaci procenjuju da mi tokom vežbanja aktiviramo najviše 60% kapaciteta svojih mišića. I to je naravno i te kako dobro. Međutim, elektrostimulacijom mi ih aktiviramo na mnogo bolji način i na duže.

misici-elektrostimulacija

Stimulišu se skoro svi mišići 

I sami ste svesni da nakon treninga obično uvek imamo upalu jednih istih mišića. I to je tako posle svakog treninga. Kada malo promenimo trening, osećamo i neke druge mišiće i to je uspeh. Uvek je važno da menjamo trening i da stalno aktiviramo nove mišiće. Uspeh je aktivirati što više mišića i na taj način poboljšati naš izgled, ali i naše zdravlje. Neke mišiće jednostavno je nemoguće pokrenuti i aktivirati čak i vežbanjem. U tom slučaju upravo pomaže elektrostimulacija mišića. To znači da elektrostimulacija mišića uz pomoć elektroda uspeva da aktivira one mišiće koji se nikako ne mogu aktivirati.

Kada se vide rezultati?

Naravno, jako važno pitanje jeste i kada će se videti prvi rezultati elektrostmulacije mišića. Već prve rezultate možete da vidite čak i nakon jedne, odnosno prve terapije. Eektrostimulacija mišića je dobra za gubitak kilograma butina i struka, ali i stomaka i bokova. Na tim mestima ćete prvo videti rezultate. Naravno da je jako važno da odradite i mnogo više termina da bi rezultati bili zadovoljavajući. Zatim, jako je važno i da budete dosledni i u svim drugim oblastima. Osećate se lepo i zdravo. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *