Najbolja gejmerska oprema za PS4 igre

Iako je pre skoro dve godine lansiran PlayStation 5 potražnja za PS4 ne jenjava i njegova proizvodnja je i dalje aktuelna tokom čitave ove godine. Mnogi stručnjaci smatraju da on upravo predstavlja jednu od najprodavanijih konzola ikada što je i dan danas slučaj.

Danas je dostupan veliki broj PS4 igara i one se lako mogu kupiti i nabaviti. U zavisnosti od toga šta preferirate moguće je naći igre za svačiji ukus.

Morate imati osnovnu opremu

Dakle, osim posedovanja ove konzole potrebno je imati i druge delove opreme kako bi ste uopšte mogli da je koristite, ali je moguće kupiti i dodatnu gejmersku opremu.

Pored konzole biće vam potreban kabl za napajanje bez kojeg uređaj neće raditi, zatim HDMI kabl kako bi uređaj mogao da se poveže za televizorom. On je važan jer prenosi sliku i zvuk, a uz moderniju opremu imaćete sjajnu rezoluciju koja upotpunjuje osećaj tokom upotrebe. Može vam biti potreban i USB kabl za punjenje ali i PS slušalice i mikrofon o kojima će kasnije biti reči.

Trebaće vam kabl za povezivanje na internet mrežu koja je stabilnija od povezivanja na WiFi mrežu. Uz par podešavanja po vašoj volji možete se povezati na PSN.

PS4 igre možete nabaviti putem njihove internet prodavnice u bilo kom trenutku. Često će neke PS4 igre biti i na promociji ili rasprodaji pa možete brzo i lako kreirati i napuniti svoju biblioteku.

Najtraženija gejmerska oprema – tastatura, džojstik i slušalice

Svaki vid dodatne gejmerske opreme za konzole će uticati na poboljšanje gejmerskog iskustva koje dožviljavate igrajući PS4 igre. Osim toga ovo danas nije samo jedan vid zabave i način da provedete slobodno vreme, već je za neke ovo postala i profesija. U skladu sa tim radilo se na unapređenju dodatne opreme i teži se kreiranju najboljih proizvoda, sa najsavremnijim funkcijama.

Za dobru igru biće vam pogrebna pre svega kvalitetna gejmerska tastatura koju danas možete naći sa različitim funkcijama i različitih boja u svim radnjama koje se bave ovom vrstom prodaje. Njena glavna prednost je u tome što omogućava veću kontrolu u igrama i najvažnije je da omogućava istovremeno pritiskanje više tastera.

Džojstik ili gampad koristi se još od najranijih konzola, ali su se od tada promenili njihov dizajn, funkcije i udobnost. Oni danas mogu imati i preko deset tastera, a neki imaju i trigger tastere koji nude vibraciju. Nezaobilazni su deo dodatne opreme kada je reč o sportskim simulacijama ali i kod drugih akcija poput vožnje i različitih vrsta brobi.

Bez gejmerskih slušalica koje su specijalizovane za tu upotrebu dožavljaj nije isti. Omogućavaju da se fokus stavi isključivo na PS4 igru izolacijom od spoljnih zvukova. Mogu biti bežične i žičane, sa mikrofonom ili bez njega.

Danas su još popularne i gejming stolice, volani i drugo

Za one koji veliki deo slobodnog vremena provode igrajući PS4 igre ili se na neki način time profesionalno bave veoma važan segment  u celoj priči je udobnost. Pored kvalitetnih komada dodatne opreme koja je već pomenuta, važna je i udobnost. Za to je pre svega zadužena odgovarajuća stolica, koja čuva leđa i pruža očekivani nivo udobnosti i komfornosti. Osim toga ona može povećati zabavu.

Ako ste ljubitelji trka volan će biti neizostavni deo vaše opreme, a ne dodatni. Dobra kontrola je ključ za uspeh, a volan to omogućava nad svakim vozilom. Postoji mnoštvo modela sa različitim funkcijama, a svako bira svoj savršen komad.

Osim pomenutih dostupni su i razni drugi modeli manjih ili većih dodatnih delova opreme, a od vas zavisi šta želite da imate i koliko daleko želite da stignete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *