Najbolja mesta u Beogradu na koja možete izvesti svoje prijatelje iz inostranstva

Beograd je poznat kao prestonica Balkana za dobar provod i to sa dobrim razlogom!

Grad je pun živahnih barova, noćnih klubova i mesta na kojima se sluša dobra muzika celu noć! Ova činjenica ga čini odličnom destinacijom za turiste koji vole žurke. Ako želite da svojim prijateljima iz inostranstva pokažete koliko se dobro provodimo u Beogradu, evo predloga najboljih mesta na koja bi trebalo da ih odvedete!

#1 Splavovi – za ljubitelje plesa koji žele da iskuse autentični beogradski način provoda

Jedna od jedinstvenih karakteristika beogradske scene noćnog života su njeni plutajući noćni klubovi, kako ih stranci ponekad nazivaju, a koji su nama poznatiji kao splavovi.

Splavovi su kultni deo beogradskog noćnog života. Locirani su duž reka Dunava i Save, a sa njih se pruža zadivljujući pogled na panoramu grada. Svaki splav ima svoj specifični stil, muziku i atmosferu, tako da je vredno pogledati nekoliko različitih da biste pronašli pravi stil za sebe i svoje prijatelje kojima želite da pokažete čari beogradskog noćnog života.

Na primer, kada se spomene Kopernikus Nova godina je najčešća asocijacija za ovaj objekat na Ušću zbog mnogih velikih i uspešno organizovanih dočeka koji su prepričavani godinama!

S druge strane, za kvalitetan izlazak u toku godine možete se odlučiti za neki od splavova koji puštaju domaću popularnu muziku ili pak RnB i house. Ako vaši prijatelji vole ples i druženje sa lokalnim stanovništvom, obavezno ih odvedite na splavove za savršen provod!

#2 Kafana – za autentični balkanski izlazak

Za tradicionalnije iskustvo srpskog noćnog života, odvedite svoje prijatelje u bar jednu kafanu!

Ovo su udobne mesta u kojima možete uživati u lokalnoj hrani, piću i muzici uživo. Kafane su odlična opcija ako vaši prijatelji traže opušteniju atmosferu za ćaskanje i uživanje u noći. Budite spremni na mnogo pevanja, plesa i nazdravljanja dobrim vremenima.

#3 Klubovi – za svakog ljubitelja elektronske muzike po nešto

Ako vaši prijatelji preferiraju elektronsku muziku, Beograd je spreman da ugosti i njih!

Bilo da više vole tehno, haus ili trans, naći će mesto koje odgovara njihovom ukusu. Mnogi klubovi imaju međunarodne DJ-eve koji redovno nastupaju, pa pogledajte kalendare događaja da vidite da li ima velikih imena u gradu.

Imajte na umu da neki klubovi imaju stroga pravila oblačenja, pa se obavezno proverite unapred.

#4 Rejvovi – celonoćno iskustvo zabave

Ako vaši prijatelji traže celonoćno iskustvo zabave, odvedite ih na rejv!

Ovi događaji se obično odvijaju u napuštenim skladištima ili na drugim nekonvencionalnim lokacijama, a muzika i ples ne prestaju sve do jutarnjih časova!

Rejvove u Beogradu često organizuju kolektivi, a ne komercijalni promoteri, pa obratite pažnju na flajere ili objave na društvenim mrežama da biste saznali kada i gde se dešavaju!

#5 Koncerti – prilika da vaši prijatelji otkriju novu muziku

Beograd je popularna stanica za mnoge međunarodne muzičare, pa pogledajte raspored koncerata da vidite da li neko od omiljenih izvođača vaših prijatelja uskoro nastupa.

Koncerti se održavaju u malim intimnim klubovima, jednako kao i u velikim halama i Areni. Čak i se odlučite za domaćeg izvođača i ako vaš prijatelj ne poznaje umetnika, prisustvovanje koncertu može biti zabavan način da otkrije novu muziku i da se zajedno družite sa lokalnim stanovništvom.

#6 Pabovi – za laganiji večernji izlazak

Ako vaši prijatelji više vole ležernije iskustvo pijenja, idite u jedan od brojnih beogradskih pabova!

Ovi objekti se kreću od prijatnih i intimnih, idealnih za zimski izlazak, do živahnih i bučnih, tako da ćete pronaći mesto koje odgovara atmosferi vaše grupe. Mnogi pabovi imaju prostore za sedenje na otvorenom, savršene za posmatranje ljudi i uživanje u toplim letnjim noćima!

#7 Restorani – za gastronomsko uživanje u Beogradu

Iako je Beograd poznat po svom noćnom životu, on takođe ima mnoštvo mesta na kojima se može pojesti ukusna hrana idealna za proslave različitog tipa!

U mnogim objektima, posebno vikendom, možete uživati u ukusnoj lokalnoj kuhinji i piću uz živu muziku ili DJ setove. Neki restorani nude i mesto za ples ili imaju uskugu profesionalnih zabavljača, za vreme vašeg obroka!

#8 Festivali na otvorenom – za nezaboravne vrele letnje noći

Ukoliko je vaš prijatelj te sreće da dolazi u Beograd tokom letnjih meseci, Beograd je domaćin raznih festivala na otvorenom koji privlače publiku iz celog sveta!

Neki od najpopularnijih festivala na koje ih možete povesti su Belgrade Beer Fest, Beogradska nedelja muzike i Beogradski letnji festival, ali postoje i mnoge manje poznate “open air” žurke i festivali, te je na vama samo da se raspitate na vreme šta se održava u periodu posete prijatelja.

Zaključak

Beograd ima mnogo toga da ponudi kada je u pitanju noćni život, što ga čini odličnom destinacijom za turiste koji traže dobar provod! Bilo da vaši prijatelji vole ples, živu muziku ili opušteno piće, postoji mesto u gradu koje će odgovarati njihovim željama! Samo budite spremni za celonoćno druženje jer prava beogradska party scena obično tek počinje da se zagreva nakon ponoći! Ne samo što ćete učiniti da se vaš prijatelj nezaboravno provede već ćete dobiti priliku da i vi iskusite beogradsku klabing scenu iz ugla stranca i podsetite se da turisti ne dolaze bez razloga u tako velikom broju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *