Najpozeljninje destinacije

Najpoželjnije destinacije za doček Nove godine 2019

Destinacije koje se nalaze u ponudama za doček Nove godine veoma su raznolike i brojne. Sve je više lokacija koje organizuju doček u prestonici, širom naše zemlje i inostranstva. Nižu se proslave Nove godine na planinskim predelima, svetski poznatim turističkim mestima, u prestižnim restoranima, klubovima i drugim lokacijama.


Odluka za doček Nove godine može biti veoma iscrpljujuća, još kad se uključi nivo novčanih troškova koje takav užitak zahteva, dostiže se čak i veći nivo stresa. Kako bi se što jednostavnije, bez pritiska i glavobolje donela odluka gde najbolje proslaviti najluđu noć, u nastavku teksta dajemo neke od najpoželjnijih destinacija za doček Nove godine.

Beograd – naša prestonica ima dušu

Ukoliko niste u mogućnosti da izdvojite novac i vreme, da biste otputovali na neku od najtraženijih destinacija za doček Nove godine 2019 Beograd je rešenje za vas. Razloga je mnogo, pre svega što naš glavni grad nudi mogućnosti provoda na svetskom nivou, koje se vrlo lako porede sa provodima u svetskim metropolama.

Očekuju vas savremenije ili tradicionalnije kafane, izuzetno dobro opremljeni klubovi sa vrhunskim dj-evima, bendovima i muzičkim izvođačima najrazličitijih žanrova domaće i strane muzike. Za sve ljubitelje splavova, ponuda je takođe velika i kvalitetna, sa izobiljem različitih sadržaja.

Restorani i hoteli nude mogućnost mirnije atmosfere, uz blažu muziku, odličnu hranu i piće, obično u neograničenoj konzumaciji. Beograd je središte dobrog provoda, posebno za doček Nove godine.

Bilo da se odlučite za neku od navedenih ili drugih destinacija, sa putovanjem za doček Nove godine sigurno nećete pogrešiti. Izlistani gradovi su zaista fenomenalni, atraktivni i veoma poželjni među svim generacijama, od najmlađih do starijih generacija i obožavaoca putovanja. A sa druge strane, ako preferirate da ostanete u granicama naše zemlje za doček Nove godine, Beograd je tu da obezbedi provod za pamćenje.

Beč – novogodišnji ples i provod

Prestonica Austrije, izuzetno je popularna svakog decembra, pa i ovog, za doček Nove 2019. godine. Prvenstveno, razlog tome je odličan provod, nezaboravne žurke i nesvakidašnje turističke senzacije, ali i pristupačne cene i ne tako velika udaljenost Beča od naše zemlje. Prednost je takođe i umereno hladna zima, gde retko temperatura pada ispod nule, što stvara odlične uslove za doček Nove godine na otvorenom, kao što je na trgu ispred Gradske kuće. Bilo da odlučite da posetite Beč na nekoliko dana, ili duže, možete da uživate u koncertima, operi, pozorištu, balovima ili specijalno organizovanim večerama. Naravno, brojni su i klubovi i diskoteke za višesatne provode za pamćenje.

Prag – senzacionalni grad netaknute lepote

Glavni grad Češke spada u jedne od najlepših i najuređenijih u Evropi, još od vremena srednjeg veka. Izobilje kulturnih tvorevina, bogato istorijsko nasleđe i znamenitosti, ono su što ovaj grad čini posebnim i vrlo interesantnim za posetioce. Doček Nove godine stvara mogućnosti posete Pragu, preko raznih turističkih agencija sa vrlo povoljnim aranžmanima.

Grad na reci Vltavi, daje prekrasan doček Nove godine u Letna parku, sa ogromnim vatrometom, kao i veliki broj kulturnih utvrđenja, koja treba posetiti. Time opravdava nazive da je upravo Prag „kruna sveta‟ i predstavlja jednu od najpoželjnijih destinacija za proslavu novogodišnjih praznika. Bez preskakanja najkvalitetnijeg piva, vrhunskih provoda u klubovima, pabovima i barovima, i posete tržnim centrima, obećava se svake godine nenadmašan spektakl, koji sigurno svako poželi da ponovi. Poseta banji Karlove Vari, Karlovog mosta i ulice, zatim Karlštajn zamka i Agustovog mosta se podrazumeva kada planirate da posetite Prag za doček Nove godine.

Atina – boginja novogodišnjeg slavlja

Grčka je zemlja Bogova, ujedno tradicionalna i moderna zemlja, koja svake godine obećava i realizuje nezaboravne provode za doček Nove godine. Uz pristupačnu cenu, dobija se mogućnost obilaska Atine i okoline, uz večernji izlazak ili organizovan doček na drugi način. Svako sigurno ima želju da vidi poznato utvrđenje – Akropolj, zatim Peloponez, Epidaurus, luku Pirej, i mnoge druge znamenitosti Grčke. Panorama Atine nešto je što se ne zaboravlja, i što nijedna fotografija ne može opisati dovoljno živopisno. Tradicionalna jela, pića, muzika i igra – nešto je što je dobro poznato kao kvalitetno i izvrsno. Zato je posebno Atina posećena za doček Nove godine, i turisti se uvek vraćaju sa odličnim utiscima.

Krakov – legendarni grad mladih

Krakov je veoma popularna destinacija za doček Nove godine i svake naredne daje sve veći broj atraktivnih mogućnosti za odličan provod, ali i upoznavanje Poljske i njenih znamenitosti u ovom i okolnim mestima. Razgledanje Starog grada, crkve Svetog Petra, katedrale, tvrđave Vavel, rudnika soli, drugih crkvi, utvrđenja i mostova i puteva od značaja – ostaju u dugoročnom pamćenju, kao velelepna zdanja ove zemlje. Uz to, odlazak za doček Nove godine daje šansu da upoznate čari noćnog provoda, jer je poznato da je Krakov grad mladih, legendi i magičnih lepota. Destinacija je neiscrpno popularna, i svaki minut obećava kvalitetna iskustva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *