banja-zdrelo-compressed

Nedostaju Vam izleti? Srbija nudi atraktivne destinacije

Ako Vam nedostaju izleti u prirodu kao kada ste bili deca ili Vam je, makar i na kratko, potreban predah od gradske vreve i svakodnevnih obaveza, onda su izleti Srbija pravo rešenje za Vas. Ne samo što ćete se opustiti, zabaviti i odmoriti, već ćete imati prilike i da naučite nešto novo i uživate u lepotama naše zemlje.

Zašto baš izleti u Srbiji?

Pre svega, izleti u Srbiji omogućiće Vam da upoznate svoju zemlju bolje i to na najlepši mogući način – kroz putovanja. To će Vam takođe otvoriti mogućnosti i za susrete sa ljudima, a i za neka nova poznanstva i prijateljstva, koja se upravo i rađaju u spontanim prilikama kao što su putovanja. Uz sve to, ovakva kratka putovanja daće Vam šansu i da istražujete i da se opuštate, već u zavisnosti od toga šta odaberete, a da ne morate da putujete daleko.

Jeftino, zabavno i praktično

Izleti Srbija jeftiniji su od putovanja u inostranstvo, ma koliko kratka ona bila, i sa različitim popustima zaista prilagodljivi svačijem džepu, te Vam nedostatak finansija ne može biti izgovor da sebi ne priuštite makar jednodnevni odlazak u banju, akva park ili posetu nekom od obližnjih manastira.

Takođe, organizatori ovakvih putovanja zaista se trude da ona budu prilagođena i zabavna svim uzrastima, te na ista možete krenuti sa čitavom porodicom veoma opušteno, znajući da Vam je provod zagarantovan.

Svemu ovome treba dodati i ne tako zanemraljivu činjenicu da na vikend ili jednodnevne izlete nećete morati da potrošite mnogo vremena na sam odlazak do destinacije i povratak, jer je sve veoma blizu, te se nećete ni umoriti od putovanja u autobusu, što često zna da bude problem kada su kratki izleti u inostranstvo u pitanju.

Koji izleti Srbija se preporučuju

Različite su destinacije koje možete obići u našoj zemlji na kojima ćete zagarantovano uživati, a sigurni smo i da sami znate da preporučite slične. Međutim, mi smo ovde izdvojili koji to izleti Srbija postaju sve popularniji i privlače sve veći broj kako domaćih, tako i stranih turista.

Među prvima nalazi se banja Ždrelo, koja je atraktivna i mlađima i starijima zbog svog stalno otvorenog akva parka – i leti i zimi – te zbog svojih otvorenih i zatvorenih bazena, te bez obzira da li je u pitanju dosadni kišni vikend ili sparan i vreo dan, čitava porodica će tamo sigurno naći zabavu za sebe.

Sve obožavaoce prirodnih lepota i one koji vole da posećuju manastire sigurno će u potpunosti oduševiti poseta Resavskoj pećini i manastiru Manasija. Ovo je izlet koji u sebi spaja posetu jednom važnom spomeniku naše kulture i jednoj od najdivnijih prirodnih destinacija u Srbiji, te je u pitanju putovanje na kom ćete, podjednako, dosta saznati i na kome ćete uživati.

Za one koji bi želeli da se odmore od svakodnevnih mnogobrojnih obaveza predlog je krstarenje Dunavom kroz Đerdapsku klisuru, koje oduzima dah i opušta, kako pogledom na prirodne lepote sa broda tako i sa vidikovca, koji ćete takođe imati prilike da posetite i uživate u pogledu na jednu od naših najlepših reka.

krstarenje-dunavom-compressed

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *