pogrebne usluge

Nesvakidašnje pogrebne usluge

Za pogrebne usluge često kažemo da su posao koji nikad nije u krizi. Međutim, to ne znači da kompanije koje se bave ovim poslom nisu prinuđene da dopunjuju svoje ponudu i nekim novim, pomalo neobičnim uslugama.

Kada čovek pomisli na pogrebne usluge – odmah se pomisli na sahrane. Međutim, da li je to jedina usluga koja je karakteristična za pogrebna preduzeća? Odgovor je svakako ne. Možda je to nešto što se najčešće traži od pogrebnih preduzeća, ali sa druge strane, postoje neke stvari koje su se izmenile napretkom tehnologije.

To je svakako informacije o pogrebnim uslugama i o samom preduzeću preko interneta, kao i neke nesvakidašnje pogrebne usluge s kojima se možda i ne susrećemo tako često.

Često postavljana pitanja

Sahrane su veoma tužan momenat i one su nešto što se, bar nekoliko puta u životu, ne može izbeći. Posebno ako su u pitanju blisku rođaci ili dragi prijatelji. Verovatno ste se više puta pitali koja su pravila na sahranama, odnosno kakvi običaju vladaju tamo? Da li znate sve? Da li ste o svemu redovno informisani? Da li je isto kad se ide na sahranu kod katoličkog ili kod pravoslavnog vernika, a da ne spominjemo pravila i običaje kod jevrejskog i muslimanskog sahranjivanja?

Sve ove nedoumice pogrebna preduzeća mogu da iskoriste kako bi radila meki marketing i razvijala svoj brend. Na sajtovima pogrebnih preduzeća mogu se dodati odgovori na neka pitanja. Ta pitanja sa odgovorima mogu da budu – kako se javlja da je neko umro, kako se izjavljuje saučešće i kome, kakav tip telegrama se šalje ili pisma. To su samo najčešća pitanja.

A tu su i pravila odevanja. Verovatno znate da je crna boja karakteristična za sahrane i za tugu. Međutim, više puta ste videli da muškarci nose bele košulje uz crne pantalone.

Pored toga, tu su i pitanja vezana sa hranom i pićem. Da li se nosi na groblje ili se kasnije pozivaju ljudi u restoran. Kakav govor se drži? Na sva ova pitanja se može naći odgovor na pojedinim sajtovima koji se bave pogrebnim uslugama. A ove usluge su, mora se priznati, zaista nesvakidašnje, ali Vam u mnogome mogu pomoći kada se dvoumite prilikom odlaska na sahranu.

Pogrebne usluge i običaji

Firme za pogrebne usluge u inostranstvu čak rade i razgovore ili manje edukacije o običajima određenih verskih zajednica. Mnogi misle da sve može da se nađe na internetu, međutim, postoje pogrebna preduzeća koja neće sve kačiti online, nego to mogu da iskoriste kao dodatan profit, što nije zabranjeno, jer je to posao kao i svaki drugi.

Nešto što je isto veoma interesantno je i to što postoje turisti koji posećuju groblja širom sveta. To nije ništa morbidno, jer su i groblja i spomenici na grobljima kulturno – istorijska zaostavština određene države ili pojedinca. Informacija o tim tipovima groblja takođe mogu da se uračunaju u pogrebne usluge. Pogrebno preduzeće mora da ima informacije o grobljima, jer sa njima sarađuju i kod njih organizuju mesta za svaku sahranu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *