18-rodjendan

Organizacija proslave 18. rođendana u sopstvenoj režiji

Neki roditelji, a posebno majke uživaju da sve konce drže u rukama, posebno kada su važne proslave u pitanju.

To do izražaja dolazi posebno kada su osamanesti rođendani na redu, jer tada se obično prave veće proslave, a svaki roditelj tada želi da ugodi svom detetu.

Punoletstvo je važan događaj, te ga valjano treba i proslaviti. Ne treba baš mnogo stvari prepustiti slučaju i treba biti uz dete u svakom trenutku. Takođe, treba da sledite želje vaše dece kada je punoletstvo u pitanju, ali to ne mora da bude striktno. Evo na šta roditelji mogu najviše da utiču i u šta mogu da umešaju svoje prste, kako bi svi bili srećni na kraju:

Domaća torta

Oni koji ne žele da prepuste profesionalcima da im rade tortu, mogu to i sami da urade. Ipak, treba da znate da poslastičare koje se bave pravljenjem rođendanskih torti uglvnom to jako dobro rade i imaju sisteme i načine kako da ta torta ispadne savršeno. Ukoliko im ipak ne verujete vi možete i sami da napravite tortu, koja će da bude zaista specijalna i jedinstvena. U svakom slučaju savetujemo vam da pogledate prvo kakav se izbor nudi kada su torte za 18. rođendan u pitanju, jer možda se svidi nešto vama i vašem detetu, te ne morate to sve da radite u sopstvenoj režiji, već će vam posao biti značajno olakšan.

Poklon

Nemojte dozvoliti da neko drugi umesto vas bira poklone za vaše dete. Prvo razmislite šta želite poklonom da poučite vašem sinu ili vašoj ćerci. U zavisnosti od toga se i bira poklon. Obično slavljenici izaberu sami poklon i obično to bude nešto skupo ili nešto korisno i dugoročno. Na primer, biraju da im se plate časovi i polaganje vožnje, neko za 18. rođendan dobije i auto ili prvo samostalno letovanje, zatim, neko dobije neku uspomenu lepu. Birajte prema potrebama i prema afinitetima. Ipak, ostavite u poklonu i lični pečat. Na primer, možete izabrati dijamant u blisteru, koji možda u ovom trenutku za vaše dete neće imati vrednost, međutim treba mu predstaviti taj poklon na pravi način. Već za desetak godina shvatiće da ima možda najlepšu uspomenu na detinjstvo, roditelje i punoletstvo.

Restoran ili proslava u kući?

Postavlja se pitanje gde praviti rođendan, da li to treba da bude u kući ili u restoranu. Naravno ako se pravi za manje ljudi sasvim je u redu da to bude i u kući i da to bude apsolutno rođendan u sopstvenoj režiji. Tada možete spremati hranu sami, a možete naručiti ketering. Ukoliko ipak mislite da vam se više isplati, zbog broja gostiju, da pravite u restoranu, onda birajte odgovarajuće restorane. Ako spajate sve ljude na jedno mesto, odnosno i starije i mlađe, onda birajte one restorane, koji već prirodno imaju to sve odvojeno, odnosno dva odvojena dela, jer mladi uvek vole da su bez nadzora. Takođe, treba da razmislite i o broju gostiju. U svakom slučaju i za bilo šta treba međusobno da se dogovarate sa vašom decom. Trudite se da njih nikada ne izostavite, jer je prosto to njihov dan i oni žele da budu uključeni i žele naravno da se pitaju. Probajte da im ispunite sve realne želje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *