Osvežite životni prostor tapetama bez velikog opterećenja budžeta

Zima zna da se oduži,pa pod pritiskom teških turobnih hladnih dana nestane radost i svežina iz životnih prostora, useli se neka seta i tama. U ovakvim okolnostima se sa nestrpljenjem čeka najava bar  nekoliko vedrih dana, sa lepim vremenom  prirodno naviru lepše misli, ali  i ideje o preuredjenju i osveženju životnog prostora. Ukoliko se spremate za uredjenje doma, znajte da ni Vas neće zaobići želja da u dom unesete vatromet boja.

Energično prolećnje raspoloženje budi inspiraciju i želju za energičnim bojama. Uz jarke boje na zidovima dovoljno je još samo par jednostavnih promena pa da dom izgleda mnogo svežije i da sa svežinom udje i ta neophodna pozitivna energija. Ukoliko želite novu energiju u prostoru, treba Vam detalj koji  će je pokrenuti, zaokružiti je u celinu i uneti toplinu. Lepljenje tapete na jedan od zidova je najbrži i najefikasniji način da se osveži životni prostor, tako će se  i energija u domu podići na viši nivo,  bez velikog opterećenja kućnog budžeta.  

Pre izbora tapete definišite stil uredjenja doma

Svaki dom ima neki svoj dominantni stil koji čine svi detalji zajedno, boje, oblici i predmeti povezani u uskladjenu celinu. Pre izbora tapete morate da utvrdite koji stil dominira u Vašem domu i da prema njemu birate tapetu. Za ljubitelje klasičnog stila, koji uglavnom dominira u našim domovima, preporučuju se tapete sa bordurama i bogatim raskošnim motivima. Uz klasičan stil uredjenja ne idu fototapete sa apstraktnim pojmovima, one su pre za one koji su naklonjeni estravagantnom stilu. Sa sve prisutnijim skandinavskim stilom se u prostor unose pastelne boje.

Uz pastelnu paletu boja se savršeno uklapaju retro cvetni motivi na tapetama ili krupni geometrijski oblici koji prate minimalizam skandinavskog stila. Za hrabre koji vole drugačije i da ambijentu daju svoj lični pečat, preporuka su tapete sa botaničkim printovima. Dugo su već prisutne kao trend u uredjenju prostora i trajaće sigurno još nekoliko godina, odličan su izbor za one koji vole ustaljenost i nisu za česte promene u ambijentu. 

Kako da akcentujete samo jedan zid?

Odličan stilski efekat u enterijeru je da se naglasi, akcentuje samo jedan zid. Naglašavanjem samo jednog zida prostor dobija na dubini, otvara se još jedna dimenzija koja posebno pristaje ambijentu dnevnog boravka. Jarke boje su topla preporuka za akcentovanje zida. Tapete u jarkim dezenima podižu energiju u prostoru na viši nivo.

Izborom tapete u jarkoj narandžastoj ili žutoj boji unosite svežinu u prostor, delovaće zabavno i toplo. Ljubitelji svedenijeg ukusa ne mora nužno da prihvate jarke boje, tapete sa efektnom teksturom daće akcenat zidu, čak i kada su u nijansi sa bojama ostalih zidova. Geometrijski oblici na zidu su vanvremeni detalj u životnom prostoru onih koji ne vole po svaku cenu da se istaknu. 

Jednostavno odaberite boju tapete i uštedite na pogrešne izbore

Najteže je definisati boju tapete. Kad se boja definiše, lako se onda izbor svede na nekoliko dezena i medju njima izdvoji pravi. Napredak tehnologija omogućio je aplikacije kojima mogu virtuelno da se isprobaju različite boje tapeta u Vašem enterijeru na licu mesta i to vrlo jednostavno, brzo i lako. Aplikacija kakva je DecoRoma olakšava kupovinu novih tapeta.

Ona  dezen tapete po Vašem izboru primeni na zid prema kome ste usmerili kameru, tako imate realnu sliku o odredjenoj tapeti u prostoru u prirodnoj veličini i uz prirodno osvetljenje. Olakšaće kupovinu i smanjiće troškove, uštedićete na bespotrebnoj kupovini tapeta koje ne pristaju prostoru. Sve o aplikaciji koja otvara mogućnost da budete kreativni bez rizika da ćete zalepiti tapetu koja ne pristaje  Vašem prostoru možete da pogledate na linku: https://roma.rs

Tapete su pametniji izbor od krečenja

Mnoge prilikom uredjenja prostora muči dilema: Da li da okreče dom ili da zalepe tapete? Za okrečene zidove se kaže da dišu, ne upijaju dim i mirise. Tapetama je to jedan od nedostataka, ali je mnogo vise drugih prednosti koje su na strani njihovog izbora. Za krečenje zidovi mora da budu potpuno ravni, ukoliko nisu neophodno je gletovanje. Tapetama se te neravnine vrlo jednostavno prekrivaju, pa se tako štedi na vremenu. Mnogo je brže postavljanje tapeta no krečenje, bez prljanja podova i nameštaja. Uredjenje prostora obaviće se bez mnogo prašine, a i bez velikog opterećenja budžeta. 

Raspon cena je veliki, ima vrlo povoljnih, ali i skupih, cena zavisi od izbora materijala, naravno da su skuplje one od kvalitetnijih, posebno ekoloških materijala. Trend je da se lepe tapete koje verno oslikavaju boju zidova.  Porodice sa malom decom treba da biraju za zidove jednobojne tapete sa završnim plastificiranim slojem, lako se brišu pa su vrlo zgodne dok deca ne odrastu, lako će se obrisati sve što budu naškrabali

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *