Jednostavni načini da ukrasite dosadne prazne zidove

Kada je reč o uređenju životnog prostora, nakon što završimo sa svim grubim i krupnim radovima, na red dolaze sitnice, a baš u njima se krije sva lepota bavljenja ovom tematikom.

U zavisnosti od ukusa, stila koji želite da ispratite i detalja koje odaberete možete da kreirate prostor u minimalističkom stilu ili pak malo eklektičniji prostor koji odiše pravilom “više je više”. Sve je na vama, a mi vam danas predlažemo detalje kojima možete da ukrasite svoje dosadne prazne zidove, a samim tim “zaokružite” celokupnu prostoriju. 

Memo table

Iako smo memo table, odnosno table od plute sa mnoštvo zakačenih sitnica, viđali mahom u tinejdžerskim filmovima ovo nikako ne znači da njima ne možete da ukrasite prostor i danas, kada ste stariji i iskusniji. Prosto, ukoliko imate uspomene koje želite da sačuvate ili ih držite na vidljivom mestu, zašto da ne? Dobra stvar u vezi sa memo tablama je da na njih možete zakačiti apsolutno bilo šta – od karata za koncerte ili bioskop, preko razglednica sa putovanja pa sve do fotografija, tako da vam one mogu poslužiti kao odličan način da definišete stil i duh celokupne prostorije. Isto važi i za odabir boja koje ćete na njima isticati. Sve u svemu, zaključak je jasan – poigrajte se i pronađite svoju meru.

Slike i fotografije

Umetničke slike i fotografije uvek lepo izgledaju na zidovima, bez obzira na to da li ste se odlučili za platna ili zanimljive ramove. Ukoliko birate veće formate biće dovoljno da upotrebite jedan kako biste pokrili centralni deo zida, dok, ukoliko birate manje formate, možete upotrebiti više njih kako biste kreirali galeriju na svom zidu. Još jedan zanimljiv način da ukrasite prazan zid je i taj da pronađete jednu veliku fotografiju ili sliku koju ćete potom podeliti na željeni broj manjih formata i zatim ih poput slagalice rasporediti po zidu. Ovo može da izgleda jako zanimljivo, bez obzira na to da li je reč o slici pejzaža ili pak neke osobe.

Zidni kalendari

Ako nas pitate, zidni kalendari nikako nisu prevaziđeni! Iako vam zidni kalendari nikada ne bi pali na pamet kao način da ukrasite svoje zidove – razmislite još jednom! Uz današnji izbor najrazličitijih stilova i dizajna, zidni kalendari zapravo mogu da budu jako stajliš detalj u vašoj prostoriji. Motivacione poruke, drage fotografije, inspirišući citati, mesečni ciljevi ili planeri, samo su neki način da kreirate zidni kalendar po svojoj meri koji ćete zapravo želeti da vidite na svom zidu. Kao i u slučaju prethodno navedenih ideja, zidni kalendari takođe mogu da dođu u obzir kao poklon za vama dragu osobu, naročito ukoliko znate da je ona jako organizovana i da poštuje svoje (slobodno) vreme.

Police

Verovatno najlakši način za ukrašavanje zidova zapravo su police koje potom možete oplemeniti najrazličitijim detaljima. Odaberite više manjih polica neobičnih oblika kako biste već tim korakom učinili prostoriju zanimljivom, a onda se posvetite daljoj dekoraciji. Nama se jako dopadaju mali kaktusi i slični sukulenti koji svojim zelenilom prostoriju čine mnogo življom, zatim to mogu da budu suveniri sa putovanja ili druge drage sitnice, fotografije, igračke, ukrasne kutije… Šta god da vam padne na pamet! 

Kao što smo već napomenuli – samo napred, igrajte se i eksperimentišite tragajući za svojom savršenom dekoracijom. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *