Polaganje vožnje: Kako da na najbolji način naučite da vozite?

Koliko god se vama činilo da je polaganje vožnje nešto što je previše komplikovano, to baš i nije tako. Polaganje vožnje može da bude vrlo interesantno. Mnogi nisu stekli osnovno znanje na časovima vožnje i prilikom polaganja vožnje, pa ih je to kasnije koštalo. Mnogi nisu uspeli dovoljno da se opuste i nikada nakon polaganja nisu seli u kola. Morate da prevaziđete određene strahove i nemire koji vas muče kada je polaganje vožnje za B kategoriju u pitanju, kako biste mogli da nastavite sa dozom sigurnosti da vozite i kako biste kasnije i samostalno mogli da vozite.

Izborom dobre auto škole i dobrog instruktora

Na početku je naravno jako važno da izaberete dobru auto školu i dobrog  instruktora. To je najvažnija stavka. Sve zavisi od odnosa sa instruktorom. Ukoliko izaberete dobru i profesionalnu auto školu, nema sumnje da ćete dobiti istog takvog instruktora. Instruktor je taj koji treba da vas u nekom delu i zanteresuju za vožnju, koji treba da vas upozori na mnoge stvari, koji treba da vam pruži podršku, ali i koji treba da vas kritikujete, kada nešto ne uradite baš kako treba. Samo na taj način možete naučiti da vozite.

Kao što je već rečeno polaganje vožnje nije komplikovano, ali nije ni naivno toliko. Tako da morate sasvim ozbiljno da shvatite ceo proces polaganja vožnje, kako biste na najbolji mogući način naučili da vozite. Zapamtite da instruktor mora i te kako da vam bude posvećen, da i te kako mora da sluša sva vaša pitanja i nedoumice. Takođe, kada vas ponekad kritikuje morate da znate da on to radi iz najbolje moguće namere. Instruktor koji ne kritikuje kandidate, rizikuje da se kandidati previše opuste i da ne nauče na pravilan način da voze.

Kada zaista to želite

Kada nešto zaista želite onda ćete to i naučitili ili ostvariti. Morate da raščistite sa sobom da li želite u ovom trenutku sada da polažete vožnju ili ne želite. Šta su vaši planovi, koji su vaši ciljevi, imate li dovoljno vremena da izdvojite za polaganje vožnje? Ukoliko je vaša želja ili jednostavno potreba za polaganjem vožnje izuzetno jaka, onda ćete sigurno i naučiti na najbolji mogući način da vozite. Jer, kada imamo interesovanja prema nekoj sferi, onda smo mi tome maksimalno posvećeni i fokusirani na svaki segment.

Sa druge strane, ukoliko baš i niste zainteresovani za polaganje vožnje i ukoliko vas to preterano ne zanima, postoji mogućnost da taj proces otaljate, a to kasnije može da bude samo loše po vas. Tako da je na početku najvažnije da utvrdite da li ovo zaista želite.

Kada nakon polaganja vožnje nastavite da vozite

Ne učite samo dok polažete vožnju, učite i nakon što polažete i dobijete. Jedan vrlo minimalni deo ćete naučiti na časovima, ali za sve ostalo biće potrebno mnogo iskustva. Tačno je da ste vi stekli jednu osnovu na časovima i tačno je da ste naučili mnogo toga korisnog, ali da ste stekli iskustvo i da ste sada profi vozač, to baš i nije tako. Zato, nakon polaganja vožnje morate intenzivno da nastavite sa vožnjom i da steknete što više prakse, jer će to isključivo vama značiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *