Potreban vam je novi ranac za školsku godinu – Evo kako da odaberete pravi 

Imate dete koje je tek pošlo u prvi razred, ili pak ono koje prelazi iz stare u još jednu novu školsku godinu? Kao roditelj, verovatno znate koliko je važno da odaberete za vaše dete kvalitetne rančeve za školu. U njih ne samo da će ono ubacivati svoje knjige i sveske, već i laptop, tablet, pribor i raznu prateću opremu. To će sigurno biti nešto najteže što će nositi na svojim leđima. 

U skladu sa tim, ranac bi trebalo da izdrži svakodnevno korišćenje. Počev od putovanja do škole i nazad, skladištenja teških stvari, pa čak i raznih dečijih šala i grubih postupaka sa rancem. Stoga, veoma je bitno da znate na šta trebate obratiti pažnju prilikom izbora ranca kako bi on potrajao dugi niz godina. 

Kako napraviti pametan izbor – Moderni rančevi za školu ili kvalitet

Kada su u pitanju rančevi za školu, postoji zaista širok izbor. Međutim, odnos kvaliteta i cene često nije identičan. Možda upadnete u iskušenje da kupite ranac koji će u potpunosti biti prilagođen ukusu vašeg deteta – koloričan i moderan. Ali, imajte u vidu da modernost ne znači uvek kvalitet. Sigurno ne želite da se rančevi za školu raspadnu u sred školske godine, i to baš u onom momentu kada ne možete da priuštite novi model. 

Prilikom kupovine fokusirajte se detaljno na spoljašnjost i unutrašnjost. Pazite na labave zatvarače, loše šnireve i tkaninu koja se može lako pohabati. Rančevi za školu sa vodootpornom tkaninom mogu biti veoma korisni jer će držati stvari unutar ranca u potpunosti suvima. Pored toga,  potrebno je obratiti pažnju i na veličinu ranca i naramenica kako dete ne bi imalo problem sa kičmom. Idealno je da rančevi za školu budu proporcionalni širini deteta, a da njihova visina bude do nivoa struka. Široke naramenice mogu povećati udobnost jer smanjuju prekomerni pritisak, i pružiti ramenima dodatnu zaštitu. Podesivi kaiševi su i više nego korisni jer pomažu u pravilnom pozicioniranju rančeva. A oni modeli sa mnoštvom pregrada i džepova obezbeđuju da sadržaj ranca bude lepo raspoređen i uvek na domak ruke. 

Šta trebate uraditi pre kupovine rančeva za školu

Dobro je ukoliko imate priliku da testirate željeni ranac za školu pre kupovine. Neka ga vaše dete isproba na svojim leđima. Podesite naramenice i pozicionirajte ranac do nivoa struka. Da li on dovodi do nelagodnosti i sprečava slobodno kretanje, ili je savršeno prilagodljiv za vaše dete? Prilikom izbora trebate uzeti u obzir ne samo kvalitet, već i onaj model koji deluje najudobnije. Ali i stil koji dete neguje kako bi se ono moglo osećati prijatno i zadovoljno noseći ga. Deca mogu biti inspirisana određenim trendovima. Vole pratiti modu. Usled toga, zajedno sa njima načinite konačni izbor. 

Kada je pravo vreme za kupovinu rančeva za školu

Kupovina rančeva i predmeta za novu školsku godinu najčešće počinje od jula pa do sredine avgusta. Ukoliko obavite kupovinu rančeva što ranije, u junu ili julu – moguće je da ćete naleteti na rasprodaju. Ako nemate visoka primanja ili vam je budžet ove godine ograničen, onda je dobro razmisliti o kupovini rančeva u prodavnicama koje nude odličnu cenu i kvalitet, ali i popuste.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *