Poznati koji su živeli ili žive u Nišu

Jedan od najlepših gradova Srbije jeste Niš. Često se ljudi, zbog njegove lepote doseljavaju u njega iz različitih gradova Srbije. To nekada rade i naše poznate ličnosti fudbaleri, književnici, slikari i još mnogi drugi. Hajde da vidimo ko je sve živeo u Nišu…

Poznati koji su nekada živeli u Nišu

Ima puno poznatih osoba koje se nisu rodile u Nišu, ali ih je posao doveo baš u ovaj prelepi grad. Ovo su neke od tih osoba:

  1. Ljubiša Samardžić je bio srpski glumac, reditelj i producent koji je za vreme snimanja nekog filma živeo u Nišu. Umro je u Septembru 2017-te sa 80 godina. On je započeo svoju karijeru šezdesetih godina u partizanskim filmovima, a još je poznat i po filmovima ’’Policajac sa Petlovog brda’’, ’’Nataša’’ i u TV seriji ’’Miris kiše na Balkanu’’ što mu je ujedno bila i poslednja uloga. On je u Nišu dobio dve nagrade, Gran pri za ulogu u filmu ’’Bitka na Neretvi’’ i nagradu za Glumački par godine zajedno sa Vesnom Čipčić. 
  2. Lazar Laza Lazarević je bio srpski književnik i lekar koji je u jednom delu svog života živeo i radio u Nišu. Njegova najpoznatija i najvažnija dela su bila: ’’Prvi put s ocem na jutrenje’’, ’’Na bunaru’’, ’’Sve će to narod pozlatiti’’ i ’’Vetar’’.On je umro sa samo 40 godina u Beogradu. 

Poznati koji su rođeni u Nišu

Ima dosta poznatih ličnosti koji su rođeni u Nišu. Ovde ćemo napisati nešto o nekima od njih.

  1. Šaban Bajramović je rođen 1936. godine u Nišu gde je i umro 2008. godine. On je poznati pevač romske i srpske muzike kome je dignut spomenik u Nišu 2010. na dan početka Nišvila. Takođe je i Južni bulevar preimenovan u Bulevar Šabana Bajramovića 2009-te godine. Čak ga je i svetski magazin ’’Time’’ proglasio za jednog od deset najvećih bluz pevača na svetu.
  2. Ivan Miljković je rođen 1979. godine u Nišu i on je srpski odbojkaš i reprezentativac. On je svoju karijeru započeo u Partizanu 1996. godine. On se, zbog mnogo individualnih priznanja, smatra za jednog od najboljih odbojkaša svih vremena. 

 

Izdavanje stanova u Nišu poznatima

Pored Ljubiše i Laze su mnogi glumci, sportisti i književnici dolazili da rade u Nišu i njima su izdavani stanovi. Naravno, s obzirom da su te poznate ličnosti znale da se neće predugo zadržavati u Nišu, već da su tu zbog posla mnogima je najbolja opcija bila izdavanje stanova Nis

Ako planirate da se u Niš doselite zbog posla na neki kraći period onda je definitivno bolje da nađete nekoga ko izdaje stan jer kupovina stana ili odsedanje u Hotelu može da bude preskupo. A ako ste neko ko izdaje stan u Nišu možda vam se baš posreći i u vaš stan dođe da živi neka poznata ličnost. 

Niš ima puno znamenitosti i dešavanja. Ima puno muzičkih i filmskih festivala na koje poznate ličnosti vole da idu. Pored toga, ima bogatu istoriju onih koju su se rodili ili nekada živeli u ovom prelepom gradu. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *