Prednosti dubinskog pranja tepiha koje pruža tepih servis

Tepih je poželjna prostirka u domovima, vrtićima, igraonicama, ali i u kancelarijama, hotelima, hodnicima, konferencijskim salama i mnogim drugim mestima, podovi prekriveni tepisima poboljšavaju izgled stambenog i radnog okruženja, oni su najbolji filteri vazduha zato što prašina, prljavština, alergeni i drugi zagadjivači vazduha ostaju zarobljeni u tepihu i ne šire se prostorijom u kojoj provodimo mnogo vremena.

Kako se ti mikroorganizmi iz tepiha ne bi podizali i širili prostorijama, a tepisi što duže trajali, manje se prljali, sačuvali svoju postojanu boju, neophodno je da se bar dva puta godišnje peru u tepih servisu. Tepih servis je najbolje mesto za pranje tepiha, zato što jedino na tom mestu postoje uslovi i mašine da se profesionalno dubinski operu tepisi i tako sačuvaju od starenja, habanja, pa je ulaganje u profesionalno pranje, ustvari, dugoročno ulaganje u podove i tepihe.

Koje usluge pruža tepih servis za profesionalno pranje tepiha?

Vreme je za pranje tepiha zato što se vidno zaprljao, fleke su toliko uočljive da nerviraju, pa je najbolje rešenje, idealno dok traju letnji dani, dubinsko pranje tepiha koje će profesionalno odraditi radnici, uz kvalitetnu opremu koju ima tepih servis za profesionalno pranje i čišćenje. Dubinsko profesionalno pranje tepiha koje nudi tepih servis, ima svoje prednosti u odnosu na ručno pranje tepiha u kućnim uslovima. Tepisi su glomazni, kada su mokri, posebno su teški, nije jednostavno podići ih i preneti do mesta gde bi mogli da se osuše, uz svu ostalu muku i napore da se dobro operu onim što od hemije i opreme posedujemo u kući. Kod kuće je pranje tepiha delimično, uglavnom se opera samo gornji deo tepiha, dok podloga ostane neoprana. Angažovanje profesionalaca u tepih servisu je jedini način da se dubinskim pranjem uklone sve prisutne fleke I mrlje i na gornjem delu i na podlozi, na taj način se smanjuje dalje širenje bakterija, klica i raznih mikroorganizama koji štetno utiču po zdravlje, a tepihu se vraća njegova tekstura, prirodan i čist izgled. Za razliku od samostalnog pranja tepiha, gde nije moguće kompletno očistiti tepih. Dubinskim profesionalnim pranjem, čuva se tekstura tepiha i tako smanjuje njegovo habanje, posebno u delovima koji su veoma prohodni. Redovnim održavanjem u tepih servisu, čuva se ujednačeni izgled tepiha i produžava njegov vek trajanja. Uz dubinsko pranje, tepih servis pruža i druge usluge održavanja tepiha, poput skraćivanja, opšivanja i zamene resa.

Dubinsko mašinsko pranje tepiha

Mašinsko pranje tepiha je sigurno najefikasniji vid pranja, zato što se vrši automatizovanim mašinama koje temeljno peru tepihe zahvaljujući sinhronizovanom radu šest rotirajućih četki. One prelaze preko tepiha i ne ostavljaju ni jedan milimetar neopran. U odnosu na tip tepiha koji se pere, ove mašine imaju dozere za propisanu količinu hemijskih sredstava za pranje tepiha, što je veoma važno kako se tepih ne bi preterano tretirao i na taj način izgubio od svog kvaliteta. Dubinsko mašinsko pranje tepiha je primenljivo na sve vrste tepiha, bez obzira da li su iz poslovnih ili stambenih prostora, jedino što tepihe iz poslovnih prostora, koji su veoma prohodni i zbog toga podložniji habanju i prljanju, treba prati u tepih servisu svakog drugog meseca. Redovnim i sistematskim čišćenjem, tepih servis pomaže da se što duže održi prvobitni izgled tepiha.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *