Sve pozitivne strane zebra zavesa

 

Ako želite da uvek budete u trendu kada se radi o uređenju enterijera, redovno posećujete salone nameštaja svake godine i volite da eksperimentišete sa različitim stilovima, onda ste sigurno upoznati sa najnovijim zavesama koje zauzimaju posebno mesto u svakoj prostoriji.

Zebra zavesa se uklapa u svaki enterijer bilo da se radi o stanu, kući ili poslovnom prostoru. Osnova im je prugasta pa je često nazivaju i dan-noć zavesa. 

Osnovne karakteristike dan-noć zavesa

Svi modeli zebra zavesa sa strane imaju lančić pomoću kojeg se automatski reguliše svetlost. Vi sami odlučujete kakvu atmosferu želite da imate u sobi u kojoj boravite. Mehanizam sa lančićem se može nalaziti sa leve ili desne strane, može se ručno podizati ili pomoću daljinskog upravljača. 

U bolje snabdevenijim salonima ponuda boja i dezena zebra zavesa je šarenolika. To znači da će čak i najzahtevniji kupac pronaći model zavese koji odgovara njegovom ukusu. 

Naziv su dobile po prugama čija prosečna širina može varirati (najčešće se prave u širini od devet do trinaest centimetara). Kupac ima mogućnost da izabere širinu zavesa koja se najviše uklapa sa okvirom prozora ili terasnih vrata.

Platna zebra zavesa su napravljena od anti-alergijskog materijala

Još jedna zanimljiva karakteristika zebra zavesa je ta što ne upijaju mirise, kao što su miris kuvanja, duvana i sl. Idealne su za prostorije poput kuhinje ili dnevnog boravka. Anti alergijska platna su tako napravljena da odbijaju prašinu, izuzetno su izdržljiva pa vam zavese mogu trajati godinama. 

Održavanje im je veoma lako

Sa zebra zavesama održavanje nikada nije bilo lakše. Da bi uvek bile čiste, dovoljno je da platna povremeno prebrišete vlažnom magičnom krpom i ostavite ih da se osuše prirodnim putem. Nikako se ne smeju prati u mašini ili koristiti jaka hemijska sredstva za održavanje jer bi se tako samo trajno oštetila platna. Takođe, jednom kada ih postavite, više ih ne smete skidati kao što je to slučaj sa klasičnim zavesama od trikotaže. 

Zebra zevese se prave po meri

Treba napomenuti da se svi modeli zebra i trakastih zavesa prave isključivo i samo po meri kupca. Dovoljno je da znate koje su vam dimenzije prozora (širina puta visina), i već za nekoliko dana dobićete zavese koje će se savršeno uklopiti. Od nekih prodavaca možete dobiti gratis montažu zebra zavesa ukoliko se odlučite da ih poručite baš u njihovom salonu. Takođe, ako se radi o manjoj narudžbini, zavese se mogu poslati i brzom poštom na kućnu adresu kupca. 

Od čega sve zavisi cena zebra zavesa

Nekoliko faktora utiče na formiranje konačne cene. Jedan od njih je model zavese koji odaberete, zatim širina platna, boja i dezen, kao i okvirne dimenzije prozora ili balkonskih vrata na koja planirate da ih postavite. Takođe, zavese sa daljinskim upravljačem spadaju u nešto skuplju kategoriju zavesa. 

U nekim salonima, usluga montiranja zavesa je besplatna dok ih pojedini trgovci ugrađuju u cenu koštanja. 

Ipak, treba napomenuti da je odnos cene i kvaliteta realan i da za novac koji uložite dobijate vrhunski proizvod koji će vam trajati godinama. Takođe, sa estetske strane uklapa se u svaki enterijer, bez obzira da li se radi o stambenom ili poslovnom prostoru. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *