zlatibor

Prednosti porodičnog putovanja na Zlatibor

Kada kažemo „porodično putovanje“ pre svega mislimo na porodice sa malom decom. Takve porodice zapravo imaju najveće potrebe i zaista je potrebno prilagoditi im mnogo stvari. Jedna od najlepših putovanja jesu upravo putovanja sa vašom decom i to znaju svi oni koji praktikuju ovakve načine uživanja. Ipak, pored svih prednosti, naravno da je potrebno malo više živaca za ove vrste putovanja.

Pre svega je jako važno da sve pravilno isplanirate, da se dobro organizujete, da sve pripremite unapred i da o svemu razmišljate. Ukoliko ne planirate da idete iz zemlje na kratka putovanja ili na vikend putovanja, onda bi najbolje bilo da jednom organizujete i porodično putovanje na Zlatibor. Evo i zbog čega. 

Put nije naporan

Put do Zlatibora nije naporan. Ukoliko putujete iz Beograda, treba da znate da će vam trebati nekih četiri sata. Dve najbolje opcije kada putujete sa decom jesu ili sopstvenim automobilom ili kombi prevozom do Zlatibora. Ako već nemate automobil ili ne želite automobilom da idete onda je kombi prevoz do Zlatibora najbolja opcija. Kombi prevoz do Zlatibora je slična opcija kao i da idete kolima. Jedan od razloga jeste i taj što kombi dolazi po vas i vozi vas na tačnu adresu. Sa autobusima to nije slučaj, već biste morali sa koferima i decom prvo da dođete do stanice. U ovom slučaju izbegavate tu vrstu maltretiranja. Još jedna prednost ukoliko idete kombi prevozom do Zlatibora jeste i ta što sa vama u kombiju neće biti mnogo ljudi, pa će putovanje biti ugodnije. Treba da znate i to da ukoliko idete kombi prevozom do Zlatibora, pravićete i kratke pauze tako da je i to povoljna okolnost za vašu decu.

 Zlatibor nudi bogat sadržaj za decu

Zlatibor je planina divne prirode, divnih ljudi, neverovatnih predela, savršene kuhinje. Zlatibor je mesto gde možete da se osećate toliko prijatno i ispunjeno, ali gde će se i vaša deca osećati prijatno. Mnogo je sadržaja za decu, počevši od mnogih sportskih aktivnosti, pa sve do možda omiljene dečije aktivnosti – jahanja ponija. Većina dece obožava ovu aktivnost i definitivno im ovo morate priuštiti. Druga važna stvar koju Zlatibor nosi jeste čist vazuh i nepregledna polja „slobode“. To znači da možete odvesti vašu decu malo dalje od tog strogog centra i pustiti ih da šetaju, da trče, da jure nepreglednim poljima i da osete slobodu koju imaju. Deca ipak najviše vole tu vrstu slobode, da ne morate stalno da budete uz njih, da ne morate uporno da ih nadgledate. Ovde neće biti nikakve opasnosti. Samo ste vi i priroda tu. Daleko će biti zanimljivije ukoliko dođete u toku zime, kada ima snega. To će vašoj deci biti i te kako interesantno.

poni-planina

Na Zlatiboru je sve blizu

Zaista, Zlatibor, koliko god sadržaja da nudi, nije toliko prostran i zapravo vam je sve na dohvat ruke. Savetujemo da izaberete apartmane u blizini centra grada, ali sve i da odaberete one koji se vode kao da su u blizini grada, to ne treba da vam predstavlja problem. Naime, širi centar grada je i te kako blizu i sve što vam je potrebno se nalazi upravo tu. Važno je da znate da zbog dece tu imate prodavnice sa hranom, koje rade do kasno u noć, da imate apoteke i sve ono što bi moglo da vam koristi. Ne morate putovati s jednog kraja na drugi, ukoliko vam hitno iz trgovine nešto zatreba.

Ima sadržaja i za roditelje

Deci možda neće biti interesantni muzeji, postavke i slično. Međutim, možete da se nađete negde između, pa uklopiti ono što bi vama kao roditeljima bilo zanimljivo, ali i ono što bi moglo biti zanimljivo deci. Na prvom mestu to je Mokra Gora i Šarganska osmica. Deca će, jednako kao i vi, uživati u vožnji vozićem. Možda ćete vi obraćati pažnju na druge stvari, ali za vašu decu ovo će biti prava avantura.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *