Kako se ponašati nakon povećanja grudi?

Kao i svaka druga operacija, tako i povećanje grudi zahteva jedan period određenog mirovanja nakon i pridržavanja saveta lekara. Iako je povećanje grudi postalo gotovo rutinska stvar, jednostavno morate da brinete o svom telu i da mislite o svim mogućim posledicama. Nije u redu da se ponašate neodgovorno, jer na taj način možete naškoditi samo sebi i to može biti vrlo pogrešno.

Ako ste se već odlučili na korak povećanja grudi, onda to nije samo proces operacije, već i postupak pripreme za povećanje grudi, ali i proces oporavka. Kako biste konačnim izgledom bili zadovoljni, potrebno je da se i vi malo potrudite i budete svesni svih rizika koji vam se mogu dogoditi ukoliko se ne ponašate po pravilima.

SLUŠATI SAVETE HIRURGA

Najvažnije od svega jeste da slušate savete hirurga. On sigurna zna bolje od vas i tu je da vam ceo taj proces olakša i pomogne vam. Naravno da ni njemu nije u interesu da vi pretrpite neke neželjene efekte ili da se nakon operacije povećanja grudi nešto krene po zlu.

Hirurg će vam postupno objasniti kako treba da se ponašate, šta smete da radite, a šta ne. Sve što vas konkretno zanima treba da pitate isključivo njega, a ne da savete tražite i očekujete od ljudi koji nisu stručni ili od onih koji su imali slična iskustva kao vi. Jednostavno stručna pomoć je najsigurnija.

SEDAM DANA NAKON – NE KVASITI RANU

Nakon operacije preporučuje se da ne kvasite ranu, odnosno ožiljak koji je nastao prilikom operacije. Jednostavno samo je potrebno da malo više povedete računa prilikom tuširanja i to neće biti tako teško.

I sam hirurg će vas upozoriti i reći vam na koji način je najbolje da se odnosite prema rani. Sedam dana nije dug period i jednostavno je najbolje da se u tom periodu sačuvate što je više moguće, kako bi rana što pre zarasla i kako biste ubrzali vaš opravak.

IZBEGAVATI FIZIČKU AKTIVNOST

Kada se odlučite na povećanje grudi, onda prethodno treba da ispitate sve ono šta vam je dozvoljeno, a šta nije, kako biste se i psihički pripremili na to. Ukoliko ste sportski tip osobe i naviknuti ste na redovno treniranje, onda vama oporavak nakon povećanja grudi može teže pasti. Jednostavno, ne preporučuje se bilo kakva fizička aktivnost nakon povećanja grudi i to do dva meseca nakon.

Ovo pravilo treba maksimalno da ispoštujete. Nije u pitanju samo ekstremna fizička aktivnost, već bilo kakvi napori, poput podizanja teških predmeta, laganijeg vežbanja i slično. Krećite se, šetajte, ali bez bilo kakvog preteranog napora. Važno je da mirujte u ovom periodu, zbog vašeg zdravlja i celokupnog stanja organizma nakon operacije.

IZBEGAVATI SOLARIJUM I SUNCE

Izbegavanje solarijuma i sunca se nameće kao sasvim logičan savet i uputstvo nakon povećanja grudi. Zračnje u solarijumu, kao i preterano izlaganje suncu, može da utiče loše na vas.

Preporučuje se da izbegavate solarijum i sunčanje nekih mesec dana nakon operacije, bar dok ožiljci ne zarastu malo. Ukoliko mislite da to ne biste izdržali, onda vam savetujemo da povećanje grudi uradite u toku zime, jer tada ne morate da se krijete od sunca, a solarijum svakako možete da izbegnete. Naravno svi ovi saveti važe i za ostale zahvate estetske hirurigije kao što je povećanje usana, korekcija nosa i druge zahvate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *