Saveti kako da organizujete dečiji rođendan u kome će svi uživati

Proslava dečijih rođendana je sjajna prilika da na jednom mestu okupite sve njihove drugare, roditelje, ali i vaše prijatelje i rodbinu. Gotovo da ne postoji dete koje ne uživa u tome da na taj jedan dan godišnje bude pravi princ, ili princeza. I svako dete ima svoje ideje na koji način bi trebalo da se proslavi taj dan.

Iz tog razloga, ukoliko želite da napravite žurku u kojoj će svi uživati, usvojite ideje slavljenika i tome dodajte neke svoje. Potrudite se da budete originalni i svi će uživati. U nastavku ćemo vam dati predloge koji mogu poslužiti kao ideje za zanimljive proslave dečijih rodendana.

Proslava dečijih rođendana u kreativnim igraonicama

Igraonice su jedno od najčešćih izbora kada je proslava decijih rodjendana u pitanju. A za to postoji više razloga. Pre svega, klinci često imaju puno drugara koje bi pozvali na svoj rođendan. Samim tim, ako živite u stanu praktično je neizvodljivo da obezbedite dovoljno slobodnog prostora za igru. Sa druge strane, proslava dečijih rođenadana je idealna prilika da se roditelji druže, pa tako morate imati na umu da treba da smestite i njih. I za kraj, kada imate nekoliko desetina dece i isto toliko roditelja, zamislite samo koliko će vas sudova čekati nakon žurke. Proslava dečijih rođendana u igraonici sve ove probleme rešava. U zavisnosti od broja gostiju, možete odabrati i odgovarajući prostor. A što je najvažnije, igraonice imaju pažljivo osmišljen prostor za decu gde se mogu igrati, družiti, ali i naučiti mnoge stvari. Takođe, pojedine igraonice imaju svoje animatore. Pa tako možete angažovati animatore koji će slikati deci lica u vidu maski njihovih omiljenih crtanih junaka. Zatim, možete angažovati klovna, malu pozorišnu trupu, itd. Odnosno, možete osmisliti rođendan tako da deca zaista uživaju tih nekoliko sati. Sa druge strane, roditelji u svom kutku mogu nesmetano ćaskati.

Rođendan u prirodi – što da ne

Ukoliko je slavljenik rođen u proleće ili leto, zašto ne biste organizovali rođendan u prirodi? Deca će sigurno biti oduševljena jer će imati dovoljno prostora za igru, a sa druge strane možete osmisliti različite igre koje će im približiti prirodu i naučiti da vode računa o njoj. Pored toga, i stariji gosti će sigurno biti pristalice roštiljanja i uživanja u suncu. Ko zna, možda i oni podetinje pa se prisete igara kojih su se igrali kao mali. Još ako se tim igrama pridruže i deca, uživanju neće biti kraja. Zato, ukoliko organizujete proslavu dečijih rođendana u prirodi, ponesite dovoljno hrane i pića, pozitivnu energiju i sve će proći odlično. Jedini problem mogu biti vremenski uslovi. Zato pratite vremensku prognozu nekoliko dana pre rođendana i obavezno imajte rezervni plan u slučaju da počne kiša, ili neka druga vremenska nepogoda. Na sreću, mnoga izletišta imaju i kafiće i restorane u blizini, pa u najgorem slučaju možete otići u neki sve dok se vreme ne prolepša.

Odvedite goste u bioskop

Kada su deca malo starija, teško je organizovati rođendan, a da oni budu u potpunosti zadovoljni. U periodu od desete do petnaeste godine oni prolaze kroz turbulentniji period i imaju potrebu da budu samostalniji. Iz tog razloga, oni verovatno neće biti oduševljeni rođendanom u igraonici, niti generalno da na njihovoj proslavi prisustvuju roditelji. Jedan od načina da ih oduševite jeste da slavljenika i njegove drugare odvedete u bioskop. Još ako se prikazuje neki od filmova koji su jedva čekali da izađe u bioskope, sigurno će biti oduševljeni. Zato nekoliko nedelja pre proslave popričajte sa svojom decom, razmislite koji film bi voleli da pogledaju, a onda ih iznenadite. Kupite im karte i pustite da sami odu u bioskop sa drugarima. To će sigurno biti jedan od najboljih rođendana po njihovom mišljenju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *