Tipovi nameštaja za dnevne sobe

 

Garniture za dnevnu sobu

Garniture za dnevnu sobu mogu se pronaći u svakoj fabrici nameštaja. Ono što se ne može pronaći tako često jeste poseban dizajn, specifična boja ili savršene dimenzije. Međutim, ukoliko ne pronađete baš ono što ste zamislili, u svakom trenutku možete odabrati neki drugi komad nameštaja za vaš dnevni boravak, koji će učiniti vaš dom približno vašoj zamisli. Kako bi vam bilo lakše da pronađete ono što želite, pročitajte u daljem tekstu približne opise svih vrsta garnitura za dnevnu sobu.

Sofa

Bez obzira na veličinu ili stil, vaš kauč je najvažniji deo dnevne sobe. Sofe su generalno dizajnirane za smeštaj tri osobe, a često se uklapaju sa drugim vrstama nameštaja za sedenje odgovarajućeg stila, kako bi odgovarali svim vašim gostima. Sofe dolaze u svim stilovima koji su vam potrebni za kreiranje prilagođenog izgleda za vašu dnevnu sobu.

Kauč za spavanje

Dodavanje dodatnog prostora za spavanje u toku noći biće lakše uz kauč za spavanje. Ove vrste kaučeva imaju izvlačivi madrac koji je skriven ispod jastuka na kauču, omogućavajući vam da lako rasklapate sofu u položaj za sedenje ili spavanje. Kaučevi imaju tendenciju da budu znatno teži od tradicionalnih sofa, zato imajte to na umu kada birate mesto na koje ćete je postaviti.

Ugaone garniture

Ako imate veliki dnevni boravak i volite da pravite zabave sa mnogo gostiju, sekcijske sofe odnosno ugaone garniture za dnevne sobe su najbolji način da se svi udobno smeste. Ove garniture obično dolaze u obliku slova L, a ponekad čak i u obliku slova U za veće prostorije. Bez obzira na to da li vaša sekcija ima jednostavan dizajn koji kombinuje kauč i ležaljku ili sadrži luksuzne karakteristike kao što su nasloni za ruke i držači za čaše, ugaone garniture su vaša ulaznica za udoban boravak u dnevnoj sobi.

“Loveseat”

Najbolje mesto za druženje sa drugom osobom, “Loveseats” su izgrađeni da udobno stanu dve osobe. Zbog svoje kompaktne veličine, obično se spajaju sa običnim sofom u dnevnim sobama ili se koriste kao samostalni nameštaj u manjim prostorijama. Baš kao i sofe, “Loveseats” dolaze u velikom nizu boja i stilova, kako bi se l akše uklapali u različite dizajne dnevnih soba.

Klupa

Vitka konstrukcija nalik na klupu svakako se razlikuje od ostalih vrsta kaučeva. Ova presvučena sedišta su savršena za sobe sa ograničenim prostorom, kako na njoj mogu da se smeste bar dve osobe. Ova garnitura dolazi u različitim stilovima, a malo sedište i naslon su tipične spojnice konstrukcije.

Tabure

Ni jedna dnevna soba nije kompletna bez taburea koji upotpunjuje svako sedenje. Bilo da je to mekano mesto da podignete vaše umorne noge ili služi kao plišani sto za kafu, Turci su imali odličnu ideju kada su osmilili tabure. Neki taburei imaju mogućnost skladištenja viška stvari ispod kao što su jastuci, igračke, alat itd, dok drugi mogu da služe kao dodatna sedišta i tako omoguće više prostora za sedenje.

Fotelja

Kada kupujete fotelju za vašu dnevnu sobu, poželećete da izaberete komade koji su ne samo udobni i moderni, već i dovoljno izdržljivi za porodicu i prijatelje koji planiaju da tu sede godinama. Danas postoji bezbroj varijanti fotelja za vašu dnevnu sobu, samo je potrebno da pronađete fotelju koje odgovaraju vašem stilu i vašem životnom prostoru. Da biste počeli kupovinu pre svega razmislite o veličini, stilu i materijalima. Nakon toga, izaberite boju i uvedite vašu čarobnu fotelju u dnevni boravak, prepustite se njenoj udobnosti i odmorite kao nikada do sada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *