Saveti za prazničnu dekoraciju u dvorištu

Originalnost i kreativnost dolaze do izražaja najviše u vreme praznika, kada se trudimo da ih spremno dočekamo. Tada dopuštamo našoj mašti da kreira zanimljive sadržaje, zbog kojih ćemo samo pojačati atmosferu praznika, koja se i onako oseća u vazduhu.

Okićene prostorije daju posebnu toplinu, posebno u ovo doba godine. Ukoliko imate dvorište, onda bi možda trebalo da razmislite o tome da delić svoje praznične atmosfere prenesete i tamo. Uz pomoć dobro odabrane rasvete možete stvoriti atmosferu na kojoj vam mnogi mogu pozavideti.

Bezbednost pre svega

Izaberite onu vrstu kvalitetne rasvete koja je otporna na hladno vreme, kišu i sneg. Računajte da će ta rasveta krasiti vaše dvorište otprilike mesec dana i da bi trebalo da istraje taj period, ako ne i duže. Imajte u vidu da ukoliko izaberete nekvalitetnu rasvetu, kvar može biti najblaža posledica. Takođe, saveti električara su svakako poželjni radi preostrožnosti.

Čak i kada ste sto posto sigurni da ste izabrali dobru rasvetu, nemoje je ostavljati uključenu kada niste kući. Takođe, dobro razmislite da li želite i da je ostavite da radi tokom cele noći.

Osnovno pravilo – ne preterujte u dekoraciji

U želji da sve izgleda perfektno i praznično možete otići u krajnost i preterati u dekoraciji. U tom slučaju vaše dvorište neće nikome privući pažnju jer je lepo, nego previše kič, a to sigurno ne želite. Iako su praznici vreme kada možemo sebi da damo oduška i kada želimo da sve sija mnogo više nego inače, ipak treba obratiti pažnju i znati gde je granica. Ukrasite tek po neko drvo ili žbun, nemojte baš svako. Čar je u eleganciji i jednostavnosti.

LED rasveta je u ovoj situaciji sjajno rešenje, ali i kod upotrebe sijalica, LED panela, svetiljki i ostalog budite oprezni i umereni.

Možete izabrati onaj objekat koji se i inače bez dekoracije najviše primećuje, pa da njega iskoristite kao podlogu za prazničnu rasvetu. Tako će taj objekat biti u fokusu, a ostale objekte možete vrlo svedeno da ukrasite. U obzir dolaze i lampice, sijalice, samolepljive svetleće trake, igračka baštenskog Deda Mraza.

Čak i da iskoristite sve ove detalje to može delovati interesantno, samo se trudite da napravite sklad.

Pre kupovine dobro se raspitajte

Ovo bi najpre trebalo da se odnosi na sve funkcije koje bi željena rasveta trebalo da ima. Prvo dobro razmislite kakvu tačno rasvetu za vaše dvorište želite. Zatim proverite u radnji da li rasveta funkcioniše kako treba, da li je njena jačina zadovoljavajuća, da li ima sve mogućnosti koje su navedene. Takođe, raspitajte se koja rasveta je najbolja za kućnu, a koja za spoljnu varijantu. Ponuda je sada veća nego ikad, a cene naravno prilagođene tome. Zato, pokušajte da obiđete što više radnji koje nude novogodišnju rasvetu i onda tek odlučite.

Obratite pažnju kada je postavljate

Krov kuće, zidovi, drveće i ostala manje ili više nepristupačna mesta su odlična kako bi novogodišnja rasveta bila što vidljivija. Zato, obratite pažnju kako na ličnu bezbdnost, tako i na mogućnost da slučajno ne oštetite objekte na koje postavljate rasvetu. Naravno, morate dobro proveriti i to da rasveta tokom dužeg stajanja neće oštetiti vaše stvari.

Na kraju – uživajte

Kada postavite novogodišnju rasvetu i budete zadovoljni svakim detaljem, onda pozovite prijatelje. Novogodišnja rasveta ne služi samo kako bi vam se drugi divili, već kako biste i vi uživali u njoj. Iz toplog doma, uz šolju čaja, posmatrajte vaše malo originalno umeće. Pored toga što će to stvoriti jednu divnu prazničnu atmosferu, bićete zadovoljni i zbog činjenice da ste vi upravo zaslužni za takav prijatan ambijent.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *