Saveti za uspešno polaganje za motor

Polaganje vozačkog ispita ume da bude izuzetno stresan period za sve nas. Od prikupljanja dokumentacije, polaganja stručnog, teorijskog dela pa sve do samog polaganja za motor ili automobil- nikad vam nije lako. Konstantno razmišljate o eventualnim problemima koji će se pojaviti, bilo sa pomenutim dokumentima bilo sa lošim polaganjem za A ili B kategoriju. U tom procesu često krenete da mislite i o potencijalnim problemima koji mogu nastupiti kada izađete u takozvanu „gradsku vožnju“ kada zapravo počnete da imate interakciju sa drugim, pravim  vozačima.

Svima nam, pred polaganje, sve ove misli prolaze kroz glavu. Zato je neophodno osloboditi se stresa komunikacijom sa instruktorom i verovanjem u svoje vozačke sposobnosti. Za vas smo pripremili par korisnih saveta koji će vam pomoći pri polaganju za A i B kategoriju.

Instruktor

Komuniciranje sa instruktorom je od ključne važnosti. To je osoba koja, pored vas, najviše zna o vašim vozačkim sposobnostima. Njegovi saveti mogu biti jako važni, kako kroz ceo proces učenja vožnje, tako i pred samo polaganje za motor ili automobil. Uspeh ne zavisi samo od vas, mada najviše zavisi upravo od vas. Ono što vam najviše može pomoći su saveti koje vam može ponuditi vaš instruktor, osoba koja najviše poznaje vaše sposobnosti i, nadamo se, najviše veruje u vas. Ta osoba zna šta radite dobro i šta radite loše, pa tih nekoliko minuta provedenih sa instuktorom pred polaganje, može biti ključno u podizanju vašeg samopouzdanja na neophodni nivo za uspešno polaganje vozačkog ispita sa lakoćom.

Naravno, ukoliko nemate dobar odnos sa vašim instruktorom, nije neophodno da na silu tražite korisne savete od njega. Dovoljno je, u tom slučaju, pronaći mir u sebi i verovati u svoje sposobnosti. To je svakako lakše reći nego učiniti, ali nije nemoguće. Čim ste uspešno završili sve prethodne zadatke i došli do konačnog polaganja za motor ili automobil- znači da umete da vozite. Bitno je samo pronaći koncentraciju neophodnu za uspeh na polaganju.

Fokus

Kada uđete u vozilo, ostavite sve brige izvan. Dakle, posebno pri polaganju za motor, ukoliko imate razne misli o raznim stvarima praćene pojedinim strahovima- u problemu ste. Kada vozite motor apsolutno ste sami i nezaštićeni. Osetljiviji na sve potencijalne probleme i neželjene situacije u kojima se možete naći. Stoga je veoma bitno fokusirati se na zadatak koji je pred vama- polaganje.

Misli usmerite u tom pravcu i nemojte brinuti o životnim problemima i izazovima koji vas čekaju nakon polaganja. Svu pozitivnu energiju usmerite ka uspešnom završavanju ovog kursa i dobijanju željene dozvole. Nakon polaganja ćete biti mnogo srećniji i zadovoljniji ukoliko jednostavno uspete da se fokusirate na jedan problem, u ovom slučaju polaganje za motor ili automobil, koji ćete zatim uspešno i brzo rešiti. Ukoliko primenite takav način razmišljanja i fokusiranja- nebo je granica.

Kada govorimo o tom načinu fokusiranja, ne mislimo samo na polaganje za A ili B kategoriju, mislimo i na ostale segmente života. Rešavajte jedan po jedan problem, nekim redom, i nemojte brinuti o onome što ne možete da kontrolišete. Imate dovoljno znanja da položite, bitno je samo da budete usmereni ka ostvarivanju tog cilja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *