koferi

Spakujte mudro kofere za put

Kao i uvek euforični ste pred vaše planirano putovanje. Približava se dan putovanja i potreba da se pakuju koferi za putovanje, a vi i dalje nemate ideju kako da to uradite na što bolji način, a da ponesete sve što vam je potrebno. Postoji rešenje i za to. Poslušajte naše savete kako da se mudro spakujete i videćete da i to može da bude vrlo lako.  

Prvo i osnovno – pripremite listu stvari za nošenje

Nijedno pakovanje neće biti lako i pametno ukoliko prethodno niste napravili spisak svih tvari. Zato prvo razmislite o kombinacijama za oblačenje koje biste nosili tokom svakog dana na putovanju. Zatim, klasifikujte stvari po aktivnostima koje ćete vršiti tokom puta.

Sledeći korak je da sve te stvari stavite na jedno mesto i jasno sagledate šta zapravo imate da spakujete u kofer. Ovim pregledom ćete verovatno eliminisati višak stvari bez kojih možete da otputujete.

Zaboravite na uobičajeno slaganje garderobe

Garderobu za put ne slažite na isti način kao što to obično činite prilikom slaganja odeće u ormanu. Stvari pakujete u kofer tako što ih rolate u obliku valjka. Ovim načinom slaganja garderobe pravite više mesta u vašem putnom koferu.  Osim uštede prostora, odeća spakovana na ovaj način se manje gužva i biće upotrebljiva za nošenje.

Još jedan način da oslobodite prostor u koferu je da umotate garderobu jednu u drugu. To se radi tako što tanje i lakše stvari umotate u glomazniju i deblju odeću.

Redosled pakovanja u kofer je vrlo bitan

Spakujte se mudro i oslobodite prostor za sve stvari. Najbolje je pakovati stvari po određenom redosledu. To znači da uvek prvo idu veće, glomazne i kabaste stvari. Na dno kofera se prvo stavljaju obuća, torbe, jakne, itd. Zatim, preko njih idu lakše stvari i ostala garderoba, kao i sitni putni predmeti.

Upotrebite cipele kao prostor za pakovanje

Verovatno se pitate kako cipele mogu da posluže za pakovanje stvari? Mogu, i to vrlo jednostavno. Svi predmeti koji po svojoj veličini mogu da stanu u unutrašnjost cipela, nemaju razloga da ne budu tu spakovani.

Jasno vam je da se ovako štedi na prostoru. Radi higijene stvari koje se stavljaju u unutrašnjost cipala se prethodno umotaju u kese. Po istom principu se pakuju i ručne torbe ili bilo šta što ima unutrašnjost koja može na ovako praktičan i dosetljiv način da se iskoristi.

Spakujte stvari prema vrsti upotrebe i aktivnostima

Poslužite se napravljenim spiskom za putovanje na kojem ste klasifikovali stvari prema vrsti upotrebe i aktivnostima koje ćete obavljati tokom puta.

Sredstva za ličnu higijenu kao što su paste i četkice za zube, šamponi, dezodoransi, itd. se stavljaju u različite nesesere koji i služe za tu namenu.

Manje stvari, sitnice i gedžete uvek možete da rasporedite u kese, vrećice, plastične kutije. Nakit koji je sitan i koji se, ako nije dobro spakovan, lako zagubi u prtljagu pakujte na jedno mesto. To mesto mogu biti posebno kupljene vrećice za nakit ili da sami nađete u kući kese za zip mehanizmom.

Svu obuću je potrebno uviti u kese, kako biste izbegli prljanje ostatka garderobe. Za ovo možete da koristite i plastične kape za tuširanje koje su praktične jer imaju gumicu koja pričvršćeno stoji uz obuću.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *