Šta sve treba da imate u svom automobilu

Često je većini automobil poput druge kuće, pun različitih pomagala, stvarčica koje u svakom trenutku mogu da znače veliku pomoć. Devojkama automobil čak i više znači, budući da često, a to devojke odlično znaju, on postane i drugi garderober, svlačionica, šminkernica, pa se tuda nađu rezervni komadi garderobe, obuća, neseseri, ma sve što im zatreba u bilo kom trenutku. Ali, to je sve ono šta može da se nađe u automobilu, a zapravo nije preko potrebno, ali neke od ovih stvari su uvek potrebne, te bez njih ne bi trebalo ni da vozite svoja kola.

Prva pomoć

Ne samo zato što je to po zakonu, već zbog toga što nikada ne znate kada vam može zatrebati. Prva pomoć može da posluži mnogo čemu, ali je najpotrebnije imati zbog mogućih nezgoda u i van saobraćaja, kako biste pomogli sebi, ali i drugima ukoliko uvidite da je takva vrsta pomoći potrebna. Baš zbog toga bez paketa prve pomoći ne biste smeli nikada da vozite.

Rezervni auto delovi

Nikada, ali nikada ne bi trebalo da u svom automobilu budete bez rezervnih auto delova. Najpre, sitni kvarovi su uvek mogući, te nikada ne znate gde mogu da vas zadese, zbog čega će vam možda biti potrebni pojedini auto delovi, poput prve pomoći da samostalno i brzo završite problem koji je nastao. Bez pojedinih auto delova ne treba ići nigde, kao što su sijalice za farove, rezervne gume ili nečega sličnog šta uvek treba imati pri ruci.

Alat 

Kako je potrebno imati auto delove, tako je potrebno imati i alat koji će vam pomoći da u određenom trenutku nešto promenite ili popravite, ukoliko znate kako, ili da ga iskoristi neko ko zna njime da upravlja. Ključ za šrafove na gumama, dizalica i još neki komadi alata samo je ono što bi uvek trebalo da imate u svom prtljagu.

Slatkiši

Iako posle priče o auto delovima, alatu i svemu onome šta je skoro uvek obavezan sadržaj većine automobila, izgleda pomalo čak i smešno, sigurno je da nikada ne treba da ostanete bez nečega slatkog u svojim kolima.

Nikada se ne zna kada može da dođe do naglog pada šećera, da možda užasno kasnite negde i da nemate vremena za užinu ili da jednostavno bude ogromna gužva u saobraćaju, pa u svakom od tih momenata, neka čokoladica, možda keks dobro dođu, kako da smire organizam, tako i da ubiju dosadu kada naiđe zbog preteranog čekanja da se gužva na ulicama raziđe.

Garderoba

Ne mora automobil da je uvek pretvoren u pokretni garderober ili svlačionicu, ali je dobro imati uvek u njemu neku kombinaciju koja može da se iskoristi u više prilika i koja može imati više namena. Jer nikada ne znate kada će vas neko pozvati na večeru, piće, neku proslavu, a da nemate mnogo vremena za spremanje ili odlazak do kuće kako biste se sredili.

I naravno, nisu ovo jedine stvari koje bi uvek trebalo imati u svojim kolima, jer se to rzlikuje kod svakog od nas, ali svakako jesu neke od stvari bez kojih nikako ne bi trebalo kretati na bilo kakav put, pa ni onaj najkraći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *