planina-nova-godina

Zašto treba otići za doček Nove godine na Zlatibor?

Nova godina samo što nije, a vi i dalje ne znate kako ćete je i gde dočekati? Dosadile su vam kućne žurke, smatrate da su žurke u klubovima bacanje para, a put u inostranstvo ne možete da priuštite? Pa, iako deluje bezizlazno, ipak postoji način da se lepo provedete i ove Nove godine, a rešenje vam je zaista „ispred nosa“.

Koliko vam je samo prijatelja reklo da su se prethodnih godina odlično provodili na Zlatiboru? Zlatibor ste do sada doživljavali samo kao planinu koja je „rezervisana“ za zimovanje i iskreno nikada niste ni razmišljali o tome da 31. decembra zapravo pobegnete na Zlatibor kako biste tamo dočekali 2018. Pa, vreme je da počnete da razmišljate drugačije. 

Zašto Zlatibor?

Zlatibor je jedna od najlepših planina u Srbiji koja ne prestaje da oduševljava svoje goste kako u letnjoj sezoni, tako i u ovoj zimskoj. Ono što je odlično u vezi sa dočekom Nove godine na Zlatiboru je to što zapravo možete da organizujete mini zimovanje u koje ćete „uključiti“ i sam doček i na taj način stvorite zabavan i lep način da uđete u novu godinu. S obzirom na to da je doček ove godine u nedelju, eto savršene prilike da već u petak počnete da slavite, ali se i provodite u idiličnoj zimskoj atmosferi. Požurite da rezervišete smeštaj, kao i kombi prevoz za Zlatibor, s obzirom na to da se upravo ovaj način transporta pokazao kao najisplativiji, ali i najpraktičniji kada želite da dođete do ove tačke Srbije. Nešto više o tome možete pogledati i na ovom sajtu

Kako provesti vikend na Zlatiboru?

Ako požurite put Zlatibora već u petak, imaćete celu subotu, nedelju i ponedeljak da uživate u čarima ove planine. Kad ste već tu, u svaki dan „uključite“ obaveznu šetnju – planinski svež i čist vazduh će vam prijati, a već znamo da su ovakve „zimske“ šetnje odlične za zdravlje celokupnog organizma. Nakon šetnje, okrepite se toplim čajem ili kuvanim vinom, a zatim se pripremite za pravu zimsku čaroliju. Grudvanje, sankanje, skijanje se podrazumevaju kada se nađete na planini, zimi. Probudite dete u sebi i izbacite svu nagomilanu energiju i stres na pravi način – zimskim igrama na snegu. 

Šetnja i igrarije na snegu će vas sigurno iscrpeti, a tada je pravi trenutak da se počastite najpoznatijim specijalitetom Zlatibora, a to je, pretpostavljate, komplet lepinja. Ovaj jak obrok će vam dati dovoljno energije da se oporavite, ali i nastavite u istoj meri do kraja dana. 

Doček Nove godine

Kada je reč o samom dočeku, na raspolaganju vam je nekoliko opcija. Muzika i flaša dobrog vina u sopstvenom apartmanu, ukoliko volite intimniju atmosferu, odličan provod na trgu uz sjajan koncert i ukusno kuvano vino ili rakiju, dok je treća opcija neki od kafića i klubova koji organizuju sličan doček kao i mnogi „lokali“ u gradovima širom Srbije. U tom slčaju, koncert na trgu jeste najbolje rešenje, ali pripremite se na to da će sigurno biti jako hladno te se dobro obucite. Za sve ostalo tu su vino i rakija, kao i dobra muzika.

kuvano-vino

Dakle, ako će Zlatibor biti vaš izbor za doček 2018. godine, što smatramo da i jeste najbolji izbor, već danas rezervišite smeštaj i kombi prevoz kako ni o čemu, osim o dobroj zabavi, ne biste morali da razmišljate!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *