Stakleni dom: Odraz elegancije i savremenog doba

Staklo u eneterijeru se još od davnina smatra sofisticiranim momentom. Možemo videti upotrebu stakla i u starima katedralama kako naglašava svetost, kao i u izradi nameštaja koji daje momenat modernog.

Danas, upotreba stakla u enetrijeru je masovna jer daje sjajan izgled prostoriji a u isto vreme se može manipulisati atmosferom zahvaljujući transparentnosti njegovog izgleda. Ako želite da i vaš dom ima dozu elegancije i da pritom izgleda vizuelno veći, u nastavku pogledajte koje su to opcije i na koji način možete svoj dom pretvoriti u mali stakleni raj.

 

Staklene ograde u enterijeru 

Kao što smo pomenuli staklo je izarzito fin materijal i može vaš dom učiniti vizuelno većim kao i sofisticiranijim. Ukoliko želite taj momenat a možda nemate uslova da upotrebite staklo na velikim površinama, staklene ograde su odlično rešenje za vas. Ovakve ograde možete koristiti na terasama kao i deo stepenica. S obzirom da su terase već deo eksterijera, ovde ćemo se zadržati na stakloenom momentu vaših stepenica. Staklene ograde za stepenice može vaš dom transformisati u pravu bajku. Iako se vrlo često ovaj momenat zapostavi kada se enterijer uređuje, on je od veoma velikog značaja za potpuni utisak vašeg doma. Staklene stepenice mogu ispričati jednu modernu bajku i vašem domu dati domzu elegancije koja je potrebna. Naravno, pre estetike mora doći vaša bezbednost. Kada ustanovite da želite staklo u vašem domu, najbolje je da se raspitate koje su opcije najbezbednije. Na ovo utiče debljina stakla kao i način prerade. Iako je staklo uvek najbolji izbor za estetiku doma, uvek prvo obezbedite bezbednosne uslove za ovakvu postavku.

 

Stakleni zidovi za više udobnosti i privatnosti

Prostorije odvojene staklom instant odaju utisak elegantog i sofisticiranog. Vrlo često ovakvu upotrebu stakla u enterijeru možemo videti u poslovnim prostorima. Zbog ovoga stakleni zidovi su imali reputaciju hladnog materijala koji odaje utisak stroge poslovne atmosfere. Međutim, ovo ne mora biti istina. Zahvaljujući svojoj prozračnosti staklo može kreirati vrlo udobnu i toplu atmosferu u vašem domu. Osvetljenje prema vašem ukusu i staklo će dati dobitnu kombinaciju za uživanje u važem domu. Ukoliko želite da određene prostorije imaju dozu privatnosti i intime, možete izabrati staklo u boji ili dekorativno staklo. Iako je staklo u enterijeru danas predstavnik modernog, zahvaljujući dekorativnom staklu i danas možete imati dodir tradicionalnog i u isto vreme modernog u vašem domu. S obzirom na raznolikost izbora stakla, sve više se ljudi kao i dizajneri enterijera odlučuju upravo za ovaj materijal. 

 

Stakleno kupatilo

Kupatilo je prostorija u domu gde se najčešće može videti upotreba stakla. Staklo pored svoje estetike ima visoko funkcionalnu ulogu u kupatilu. Stakla za kupatila su otporna na vlagu i veoma su laka za održavanje. Takođe, zahvaljujući staklu znatno ćete umanjiti šansu za pojavu buđi u vašem kupatilu. U poslednje vreme naročito su popularne staklene kupatilske pozadine. Dekortivnost i lepota ovih pozadina, pomislite samo na kaljeno staklo se ne može meriti sa keramičkim pločicama. Ugradnja ovih pozadina je vrlo laka i možete računati da za sobom neće ostaviti dodatni haos. Takođe, još jedna velika prednost kupatilskih pozadina je i njihovo održavanje. Za održavanje ovih površina potrebna vam je krpa i sredstvo za čišćenje stakla i vaše kupatilo će uvek biti blistavo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *