4 stvari koje treba da znate o žutom noćurku

Kada odaberemo prirodni put da lečimo neke naše bolesti i probleme, to onda definitivno znači da smo na dobrom putu, ali i da se treba dobro informisati.

Uz sve savete lekara, treba se okrenuti i prirodi, jer ona uvek i za svaku bolest ima da nam ponudi ono što nama treba, odnosno ono što našem organizmu treba. Naučnici stalno istražuju i one prirodne lekove koje već godinama koristimo, ali i one druge čija su svojstva tek skoro prepoznata.

Korišćenje prirodnih lekova doprinosi da jačamo naš imunitet, da budemo otporniji na neke bolesti i da pomognemo u lečenju bolesti.

Žuti noćurak je prirodni lek koji pomaže kod mnogih bolesti. U ovom tekstu pročitajte koje su četiri osnovne stvari koje treba da znate o žutom noćurku, a više o lekovitim svojstvima ove bilje čitajte na sajtu Probotanic.

1 – Šta je žuti noćurak?

Žuti noćurak vodi poreklo iz Amerike, ali već sada se naravno gaji i kod nas. To je biljka izrazito žute boje, po kojoj je dobio ime. Specifično kod ove biljke je to što se cvetovi otvaraju kasno uveče, a zatvaraju ujutru, što je sasvim suprotno u poređenju sa nekim drugim cvetovima. Žuti noćurak se može koristiti i ovako, ali se ponajviše koristi u obliku ulja. Zapravo pravi se ulje od žutog noćurka i to je zapravo nešto najdelotvornije što dobijamo od ove biljke.

2 – Zašto je žuti noćurak toliko dobar?

Kada govorimo o dobrobitima neke biljke ili nekog prirodnog leka onda treba malo da zađemo i u dubiozu i da proverimo šta je to što sadrži i koji je to sastojci čine posebno. Ulje žutog noćurka sadrži esencijalne masne kiseline Najbtitnija od tih kiselina je i gama linolenska kiselina, koje je značajna kako za prevenciju nekih bolesti, tako i može da pomogne i u lečenju mnogih bolesti. Ukratno se može reći da utiče na rast kose, održava dobar imunitet, reguliše metabolizam i jednostavno čuva zdravlje.

3 – Kome pomaže?

Ulje žutog noćurka može pomogći gotovo svima. Dakle, možemo krenuti od najšire primene. Ulje žutog noćurka mogu koristiti svi oni koji žele da se održe u dobrom zdravstvenom stanju. Zatim, mogu da ga koriste oni koji žele da ojačaju svoju kosu i nokte i koji žele da utiču na izgled svoje kože lica. Naime, ulje žutog noćurka značajno pomaže kada su u pitanju bubuljice, ekcemi, akne i fleke na licu. Zatim, da pređemo na malo ozbiljnije stvari. Koristi se da ublaži simptome PMS-a, a takođe može da pomogne i kada su bolne menstruacije u pitanju. Zatim, može da pomogne i kod neplodnosti. Ulje žutog noćurka dobar je izbor i kada se lečite od alkoholizma, kada ste depresivni, bolujete od hroničnog umora, kada imate osteoporozu i astritis. Srčanim bolesnicima se takođe poreporučuje korišćenje ovog ulja. I da pređemo i na najozbiljnije stvari. Dakle, ulje žutog noćurka može da bude vaš prijatelj i saveznik u borbi ako bolujete od raka ili multiple skleroze, dijabetesa, kao i od Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.

4 – Gde pronaći ulje žutog noćurka?

Postoji i recept kako se pravi ulje žutog noćurka, ali je jednostavnije da ga kupite u nekoj apoteci, kako biste sebi olakšali proces. Naravno, posavetujte se sa vašim lekarom ili sa farmaceutom pre upotrebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *