Stvari koje treba da uradite pre uređenja i renoviranja kupatila

Svaka promena u domu u kojem živite zahteva neku pripremu, bila ona kratka i jednostavna ili duga i iscrpna. To posebno važi za kupatilo, bez kojeg u suštini ne može skoro uopšte da se funkcioniše normalno. Nekako se može izdržati bez spavaće sobe, dnevnog boravka, čak i kuhinja može da se zanemari na neki period, ali kupatilo baš i ne. Kada odlučite da je vreme da izmenite izgled svog kupatila, te da želite da ga renovirate u potpunosti, onda je najpre potrebno da napravite plan i pripreme koje će prethoditi bilo kojoj akciji u vezi sa izmenama koje želite da napravite u svom kupatilu.

Vreme

Jedna od najbitnijih stavki jeste samo vreme koje možete da utrošite i koje vam je na raspolaganju za sve radove. Kao što smo rekli na početku, bez kupatila je teško funkcionisati, zbog čega je najvažnije odrediti vreme početka i kraja svih radova, kako biste znali šta je ono šta vas očekuje i kako da u tom periodu pronađete adekvatno, privremeno rešenje za sebe i porodicu.

Provere

Pre nego započnete proces renoviranja, potrebno je proveriti sve ono što se u kupatilu ne vidi golim okom. Kada imate problem sa pločicama, sanitarijom, nečim vidljivim, to je uvek lako rešiti, ali su problemi sa elektro instalacijama, cevima za vodu i kanalizaciju, ono što ne želite da vas nikako iznenadi. Kada se uverite da je sve sa tim u redu, te da ste moguće probleme sprečili i rešili, tek tada može sve i da otpočne.

Budžet

Kao i u svemu, potrebno je uz planove odrediti i budžet kojim se raspolaže, te se u okviru njega, sa najmanjim mogućim korekcijama, odlučiti za najbolje solucije, najbolju opremu i sve ono što će činiti to novo kupatilo.

Kvalitet

Ono o čemu treba najpre razmišljati jeste kvalitet opreme i svih materijala koji se koriste tokom renoviranja i uređenja kupatila. Naravno, pločice, sanitaija, sve to bi trebalo da bude na što većem nivou kada je kvalitet u pitanju, ali je najvažnije da ono što sve to drži bude još kvalitetnije. U ovom slučaju, lepak za fasade je i te kako bitan, jer će on učiniti da ne dođe do iznenadnih odlepljivanja i padanja pločica, sa čim se mnogi suoče ubrzo nakon renoviranja i kompletno izvedenih promena. Kvalitetan lepak za fasade i lepak za stiropor, koji garantuju postojanost je ono što treba da odaberete za sebe. Uz to, lepak za fasade mora da bude vodonepropustiv, ali i da dozvoljava difuziju vodene pare, budući da se radi o lepku koji ide na unutrašnje zidove kupatila.

Dizajn

Uz sve ovo, na kraju treba promisliti o samom dizajnu, fizičkom izgledu ove prostorije. To najpre kreće od odabira boja koje će biti dominantne u vašem kupatilu, preko odabira sanitarije, te svih detalja koji čine da ono izgleda lepo i prijatno. Uz sve to, vodite računa da dizajn i lepota nekih detalja ne ometaju funkcionalnost i kretanje, jer je u stvari funkcionalnost i sveden, jednostavan izgled kupatila ono što je najpotrebnije i nešto šta se uvek savetuje kada je njegovo uređenje u pitanju.

Izvor: Alvos

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *