zdrava ishrana

Promene koje treba da uvedete ovog proleća i da spremni dočekate leto

Skoro da zvuči kao kliše, nešto što se kaže tek tako, ali proleće zaista treba da se iskoristi za razne promene i pripreme za leto, nakon duge i prilično naporne zime. Zimski meseci su zaista takvi da umeju i te kako da iscrpe energiju i snagu iz osobe, tako da je nakon njih potrebna jedna vrsta oporavka i donošenja odluka i promena koje će sve to negativno neutralisati. Promene se odvijaju na različitim nivoima, što se tiče samog načina života, toga gde i kako živite, načina rada, načina odevanja, apsolutno svuda možete uneti promene koje će vam veoma prijati i posle kojih ćete se osećati lepše i zadovoljnije. Ovo su samo neke od priprema i promena koje treba da učinite kako biste spremni dočekali leto.

Promenite način ishrane

Ako pripadate onoj grupi ljudi koji prilično lako dobiju višak kilograma u zimskim mesecima od jake hrane i od velike količine hrane, onda je ovo savet koji vam i te kako treba. Međutim, ovo ne znači da odjednom treba da promenite u potpunosti svoju ishranu, apsolutno sve, već to da je potrebno da malo po malo uvodite neke zdravije navike. Možete početi tako što ćete svakog jutra popiti čašu mlake vode sa malo limunovog soka, što ubrzava metabolizam, smanjuje masne naslage, ali utiče i na sveopšte zdravlje organizma. Krenite od zdravog doručka. Možete da otpočnete sa većim unosom voća i povrća, koje nije obrađeno, čime ćete obezbediti sve potrebne vitamine i minerale, povećajte unos vode u organizam, smanjite ugljene hidrate i to će već biti promena u načinu ishrane koja je i te kako dobra po vas i vaše zdravlje.

Rasadnik

Evo jedne lepe odluke. Kako je krenulo proleće, tako je počelo i sređivanje dvorišta, bar kod onih koji imaju tu privilegiju da imaju kuću sa lepim dvorištem. Obnovite travu, uredno je pošišajte, a onda posetite i neki obližnji rasadnik u svom gradu, mestu u kojem živite. Rasadnici su apsolutni rudnik cveća, postoje oni koje je teško preći u nekoliko sati. Međutim, sigurno je da ćete u rasadniku pronaći pravo i najlepše cveće za svoj dom, onosno za svoje dvorište u kojem ćete moći da uživate svakog dana sve do kraja leta, a do tada ima dosta uživanja i lepih momenata.

rasadnik

Povećajte fizičku aktivnost

Zima sve uspori, pa tako čak i one koji predano vežbaju i posećuju teretane. No, ukoliko niste neko ko redovno trenira, onda će biti malo teže da se pokrenete, a fizička aktivnost je bitna kako za vaš izgled, tako i za zdravlje organizma. Ne morate da trčite svakog dana, da radite naporne vežbe u teretani, već je dovoljno i da svakog dana odvojite nekih pola sata za šetnju, sporiju ili bržu sami odaberite, ali to će već biti dovoljno da primetite da posle nekog vremena izgledate i osećate se lepše.

Uredite dom

Kad god unosite promene koje se tiču vašeg izgleda, vašeg zdravlja, znanja, obrazovanja, potrebno je da unesete i neke pozitivne promene i pripreme životnog prostora. To koliko ste zadovoljni prostorom u kojem provodite najviše vremena u velikoj meri utiče na vaše raspoloženje, na to kako ćete razmišljati, koliko ćete biti insprisani i produktivni. Čak i najmanje promene u vašem domu mogu učiniti da budete daleko produktivniji i da svuda date mnogo više od sebe nego do tog trenutka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *