Tapete za zid – najlepša dekoracija za uređenje doma

I onda kada smo svi pomislili da se u uređenju prostora uvelo sve što se moglo zamisliti na scenu su se vratile tapete. Vratile su se izrađene od nove generacije materijala, lepkova koji bolje drže tapet, ali i dozvoljavaju lakše skidanje sa zida nego one varijante od pre 10ak i više godina.

Ne postoji metoda koja tom brzinom može da transformiše prostor kao što se to postiže postavljanjem tapeta. Ne samo da menjate boju zida već možete imati i različit dezen napravljen od kombinacije materijala. Sa starim tapetama ove nove generacije veže samo ime i to da se lepe na zid, sve drugo je promenjeno!

Tapete za zid – postavljanje

Tapete za zid se proizvode od različitih materijala koji imaju različitu ulogu u prostoru pa pri kupovini treba obratiti pažnju na deklaraciju pre odluke o kupovini.

Osnovne dve vrste su sintetičke i tekstilne. Tekstilne su termički izolator, ali pomažu i da se prikriju neravnine na zidu. Sintetičke tapete su antibakterijske jer na sebi ne zadržavaju prašinu i bakterije pa će prostor biti čistiji i zdraviji za boravak.

Pored sastava tapeta nudi vam se i izbor među onima koje su otpornije na sunčevo zračenje, ali i one koje se ne čiste, čiste se brisanjem mokrom krpom ili čišćenjem jačim abrazivnim sredstvima. Tapete za zid se mogu postavljati i u kuhinje, a postoji i vodootporna varijanta koja je odlična za dekoraciju kupatila bez bojazni od oštećenja i spadanja usled vlage.

Ni jedan drugi način dekorisanja zidova ne dozvoljava takvo održavanje čime ne samo da su zidovi čistiji, već i boje ostaju sveže i postojane duže vremena. Sa tapetama nove generacije ređe ćete morati da krečite da bi osvežili prostoriju.

Pored tapeta za zid i lepak je unapređen i prva je razlika u tome što je samo jedan sloj dovoljan pa da tapete stoje. Nanosi se ili na tapet ili na zid, svejedno je, a i kada se zalepi moguće je na kratko korigovati postavljenu tapetu , pomeriti je i tako postaviti je perfektno. A kada vam dosade, pokvasite tapete, lepak popustiti i skinite ih jednostavno. Nema guljenja, ljuštenja i potrebe za gletovanjem.

Samolepljive tapete

Samolepljive tapete su vrlo zgodne ako ne želite da se zamarate postavljajući lepak. Sa zadnje strane odlepite foliju, lepak je već na tapetu i vaše je samo da je zalepite na zid. Ne trebaju vam majstori, ne prljate dom, nema kapanja, prosipanja boja… sve je uredno i vrlo jednostavno.

Prednos tapeta za zid

Velika prednost jesu i dezeni koji garantuju da će svaka prostorija prelepo izgledati! Nema greški u pravljenju boja, u odabiru šara, tapet će izgledati na zidu upravo onako kako izgleda na rolni.

Odlične su za dekoraciju jednog zida, ali i cele prostorije. S’ obzirom da se nakon postavljanja zidovi manje prljaju, a tapete ne blede, sa njihovom postavkom se i štedi novac jer su molerski radovi ređe potrebni.

Ovo su samo neke od glavnih prednosti i razloga zašto su tapete za zid sa pravom nazvane kraljicom dekoracije doma. Prostor je čistiji, topliji, zidovi osveženi, sa bojama koje ne blede, a prostor uređen po poslednjim modnim trendovima.

Postavite ih i uverite se u sve prednosti koje donose zidne tapete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *