Tri dobra ekološka načina za pakovanje vašeg proizvoda/brenda

Ukoliko se odlučite za stvaranje brenda jedna od stavki kojom ćete zasigurno morati da se obavite jeste i izgled i dizajn pakovanja vašeg proizvoda. Ovo je bitna stavka i ukoliko ste sa druge strane kupac nekog proizvoda, te ova stavka bitno može uticati na odbari kupovine nekog proizvoda. Pored želje da pakovanje bude vizuelno lepo i da odgovara dimenzijama i primeni vašeg proizoda sve više se naglasak stavlja na održivosti tih pakovanja, odnosno vodi se računa o ekologiji kako bi se smanjilo zagađenje životne sredine prouzrokovano nagomilavanjem plastike u prirodi. U tu svrhu su mnogi svetski brendovi iz svoje ponude potpuno su izbacili plastične kese, te uveli nove mogućnosti pakovanja njihovih proizoda, ili oni koji su ostavili mogućonost pakovanja u plastičnim kesama dali su određenu cenu koju za to morate da platite.

Kartonske kutije 

Tradicionalni, a opet tako funkcionalan način da upakujete svoj brend. Primena kartonske kutije u svakodnevnom životu je sve učestalija, što zbog gore pomenutog podizanja ekološke svesti, što zbog toga što proizvodu daje posebnost i kompaktnost. Kartonske kutije su lako i jednostavno pakovanje koje takođe daje pouzdanu zaštitu proizvoda i štiti ga od spoljnih uticaja. Još jedna prednost kartonske kutije, pored gore pomenutih je i to što može da poprimi boje vašeg brenda ali postoji mogućnost i štampe vašeg loga ili slogana na njoj što može povećati prodaju i dobar je marketinški potez. Danas je dostupno dosta firmi koje se bavi ovim poslom, izradom kartonske kutije i njene štampe, a postoji veliki raspon mogućnosti kada su u pitanju dimenzije kartonske kutije. Ovakva pakovanja imaju svoju dugovečnost i praktičnost, jer u domaćinstvima često služe za neko dalje odlaganje ili skadištenje. Cena kartonske kutije zavisiće od veličine koja vam je potrebna, zatim od naručene količine, kao i štampe za koju se odlučite.

Papirne kese sa logom brenda

Još jedan dobar način ukoliko želite da vodite računa o ekologoji i zaštiti životne sredine jeste da se odlučite da svoje proizvode pakujete u papirne kese. Ovo je možda i jeftinija varijanta od kartonskih kutija, a njena cena takođe će zavisiti od veličine kese, poručene količine, kao i toga koliko štampe ide na nju. Ukoliko pažljivo odabrete papirne kese one mogu biti 100% biorazgradive ili se mogu reciklirati, a bitno je da njih možete koristit i više puta i da imaju jaku izdržljivost. I za ovo se može reći da je dobra marketinška odluka jer će kupac tu kesu koristiti i kasnije, iako u njoj neće biti vaš proizvod on će po gradu šetati besplatno ime vašeg brenda. 

Pamučne vrećice

Na današnjem tržištu postoji sve više brendova koji se odlučuju da svoje proizvode pakuje u pamučne vrećice, a ovo je posebno zastupljeno u oblasti proizvodnje odeće i obuće. Njihova glavna prednost je u višestrukoj upotrebi, ali i jednostavnom pranju i svakodnevnom korišćenju. Napravljane od prirodnog materijala, pamuka, nisu ekološka opasnost po životnu sredinu. Još jedna prednost pamučnih vrećica je njihova izdržljivost i to što nisu teške, niti zauzimaju puno prostora, a lako se prilagođavaju obliku proizvoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *