hurgada 2021

Turistička destinacija kao iz bajke – Hurgada

Odlazak na zimovanje, letovanje ili turističko putovanje pravi je način da se obezbedi željeni odmor, relaksacija i upoznavanje novih krajeva sveta. Posebno kada se pomene odlazak u toplije krajeve, u kojima se mogu videti „čuda“ istorije i kulture, prva pomisao jeste Egipat. 

Kada je u pitanju putovanje u Egipat, Hurgada je jedna od najposećenijih i najatraktivnijih destinacija u svetu, tokom čitave godine. Za nizanje nezaboravnih iskustava, beleženje unikatnih fotografija i uspomena, kao i maksimalno uživanje u čarima destinacije, definitivno je zadužena Hurgada.

Zašto je Hurgada u ovoj godini najatraktivnija destinacija?

Egipat je mesto drevne civilizacije, prvih zapisa na zidovima, kao i čuvenom „papirusu“ i nezaobilaznih svetskih čuda – piramida. Hurgada godine je jedna od najposećenijih i najpopularnijih destinacija iz velikog broja razloga. Zahvaljujući pogodnoj klimi koja daje tople dane tokom čitave godine, brojnim atraktivnostima i znamenitostima, ovo mesto u Egiptu privlači turiste iz svih zemalja sveta, kao i različitih generacija i interesovanja. 

Crveno more koje krase dugačke, uredne i prostrane plaže je veoma mirno, što obezbeđuje uživanje u kupanju, ali i svim sportovima na vodi. Tu je plovidba brodovima, surf na vodi, zatim ronjenje i mnogo toga drugog. Hurgada je najpopularniji grad Egipta, što se potvrđuje i u zvaničnim spisima više od jedne decenije. Neizostavan deo svake sezone jeste i odličan noćni provod, koji je bogat raznovrsnim sadržajima i programima na ulicama, kao i u ugostiteljskim objektima. 

Šta se sve može posetiti u Hurgadi?

Omiljeno letovalište i generalno grad u Egiptu već je poznato da je Hurgada. 2022. godina je donela veliki broj turista i posetilaca iz zemalja širom sveta, tako da je i dalje u samom vrhu popularnosti. Za sve obožavaoce ronjenja u bogatom svetu ispod površine vode, dostupno je naselje Sahl Hašeeš, odnosno „Zelena dolina“, koja se nalazi na udaljenosti od oko 20km od Hurgade. Uz raznovrsnost vodenog životinjskog sveta koji broji više od 1.200 vrsta, ali i kopnenih celina, Veliki gradski akvarijum je znamenitost koju turisti vrlo rado posećuju. Kada se samo i pomene Egipat, bez obzira na odredište, neminovno je da se poseti čuvena Giza i Velike piramide. Najlepše fotografije upravo nastaju u pustinjskim predelima piramida, koje ostavljaju neverovatan utisak. Hurgada 2022. godine pruža ogromne mogućnosti za fakultativne izlete, odlaske na popularne plaže i uživanja u čarima bistre vode, sitnog peska i sunčevim zracima. 

Za ljubitelje brodova predlaže se krstarenje modernim brodovima, koji su opremljeni vrhunskom opremom, imaju stakleno dno, fenomenalnu rasvetu i palubu koja daje savršen pogled na morske predele i sam grad. Za turiste koje vole da se relaksiraju u luksuznom smeštaju i hotelima visoke klase, dostupan je Soma zaliv. Obezbeđuje smeštaj najvišeg stepena luksuza, prestižne plaže, moderne ugostiteljske objekte i veliki broj drugih sadržaja. Čuvena „Mala Venecija“ udaljena je 25km od Hurgade, a predstavlja jedno od najluksuznijih letovališta, ne samo u Egiptu, već u svetu. Bilo koja od navedenih lokacija, atrakcija i znamenitosti može se posetiti brzo i lako, jer je saobraćajna infrastruktura razvijena i svi delovi Hurgade sa okolinom su odlično povezani.

Odabir da Hurgada bude idealna destinacija za odmor, još uvek je aktuelan, tražen i naravno svima dostupan. Po specijalnim cenama u „last minute“ ponudi, uz odlične popuste i akcije, destinacija iz snova može postati java bez potrebe izdvajanja ogromnih suma novca. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *