kreveti

Uređenje spavaće sobe-napravite od nje opuštajuću i umirujuću oazu

 

Iako svi previše vremena posvećuju uređenju dnevnog boravka, ne treba zaboraviti i na posebno mesto kada je u pitanju punjenje baterije nakon napornog i teškog dana. To je spavaća soba. Pretežno se ova soba ostavlja za sam kraj kada je u pitanju sređivanje celog doma, ona ipak predstavlja centralno i jedino mesto u kojem možete pronaći osećaj mira i opuštanja. Centralno mesto svake spavaće sobe zauzima francuski krevet i kvalitetno odabran dušek za njega. Ovde ćemo se pozabaviti,  na šta sve treba da obratite pažnju prilikom uređivanja spavaće sobe, kao biste dobili jednu harmoničnu i skladnu celinu.

Bračni krevet

Ono što predstavlja najveću i najglavniju investiciju u vašoj spavaćoj sobi jeste kupovina kreveta. Na tome nemojte štedeti, jer dobar i savršen ležaj pružiće vam kvalitetan i neophodan san posle stresnog i iscrpljujućeg dana. A verujte dobar san i  zdravlje nemaju cenu. Postoje različiti modeli i dezeni francuskog kreveta u zavisnosti od stila u kojem planirate da uredite vašu spavaću sobu, tako da ćete bez problema pronaći odgovarajući model.

Krečite zidove u svetlije nijanse u spavaćoj sobi

Kada je u pitanju krečenje zidova u spavaćoj sobi, bitno je da koristite svetlije i nežnije nijanse boje jer će te na taj način otvoriti prostoriju, a i lakše ćete kombinovati nameštaj koji planirate da kupite. 

Izbor nameštaja za spvaću sobu

Kada je u pitanju izbor nameštaja za spavaću sobu, obično se odnosi na kupovinu plakara, noćnog stočića, police za knjige. Možete izabrati već gotove plakare i uklopiti u postojeći kutak. U poslednje vreme dosta su popularni američki plakari, od jednog kraja zida do drugog. Pored toga što su  praktični i štede na prostoru, predstavljaju odlično rešenje za odlaganje svih nepotrebnih i suvišnih stvari. Ugradnjom američkog plakara vašoj boljoj i lepšoj polovini pružićete više prostora za odlaganje i smeštanje kako stvari, tako i torbica, nakita i drugih sitnica.

Izbor posteljine i prekrivača

Posle izbora i kupovine bračnog kreveta, sledi izbor posteljine, prekrivača za krevet i dekorativnih jastuka. Napravite lep kontrast u vašoj spavaćoj sobi, uvek birajte prekrivače i dekorativne jastučiće u drugoj nijansi boje u odnosu na zidove, ali ipak vodite računa da ne napravite preveliki kontrast.

Dekorišite zid iznad bračnog kreveta

Ukoliko želite da unesete neku notu specifičnoti i originalnosti u uređenje spavaće sobe možete na zidu iznad vašeg kreveta postaviti policu sa knjigama, foto tapet, zidni stiker, fotografije vaše porodice ili izabrati par dobrih slika koje će se lepo uklopiti uz sam dezen. Vodite računa da ne preterate i ne pretvorite zid u pravi kič. Potrudite se da dezene uskladite sa samim ambijentom,  jer tu treba da spavate, a atmosfera u spavaćoj sobi treba da bude opuštajuća.

Ne zaboravite na zavese

Na kraju nek vam ostane izbor i kupovina zavese i draperije. Kupovina zavese i draperije predstavlja dobitnu kombinaciju kada je u pitanju uređenje spavaće sobe, na ovaj način kontrolišete ulazak sunčeve svetlosti a i na ovaj način sačuvaćete vašu intimnost od radoznalih pogleda. Vodite računa da draperije budu tamnjije u odnosu na naijansu zavese, a opet gledajte da se boje uklapaju sa bojom zidova u spavaćoj sobi. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *