Za brz priliv novca – zalog automobila

 

Zalagaonica može biti odličan izbor ukoliko vam je potreban brz priliv novca, a nemate mogućnost da podignete kredit . Uglavnom se odlučuju klijenti koji nisu stalno zaposleni, koji nemaju pravo na kreditnu pozajmicu  ali se takođe javljaju i oni klijenti koji ne žele da se bave kamatama banaka i kojima je potrebna urgentna pozajmica.

Zalagaonice kao firme koje se bave otkupom vrednosti imaju trošak čuvanja automobila koji je predmet zaloga i kamate koje su po predstavnicima zalagaonica manje od bilo koje kamate koje se daju u bankama. Svakako možete razmotriti da kontaktirate zalagaonicu i dobijete sve potrebne informacije ukoliko je predmet vašeg interesovanja zalog automobila

mercedes-841465_640

Zalog automobila sve popularniji

Najšeće se ljudi opredeljuju za zalog zlata ali je poslednjih godina sve popularniji zalog automobila.  Zato mnogi odlaze u zalagaonice, mada većina još uvek zazire od njih. Dugo je vladalo mišljenje da su zalagaonice krajnja nužnost i da je bolje zadužiti se kod banke. Sve je više onih koji se opredeljuju za zalagaonice zbog otplatnog roka i svih uslova koje zalagaonice nude.  

 

Ugovor između klijenta i zalagaonice

Savetujemo vam da se pre davanja automobila u zalog dobro raspitate o zalagaonici. Odlično bi bilo ukoliko bi znali nekoga ko je po tom principu dobio novčanu pozajmicu. Ozbiljne zalagaonice sa svojim klijentima prave ugovor o saradnji sa svim uslovima   Ugovor se može napisati na najmanje mesec dana, u ugovor se naravno stavi i mogućnost da se po potrebi ugovor produži i pod kojim uslovima. U ugovoru najčešće stoji i klauzula da se ugovor može poništiti i pre predvidjenog roka ukolko se pozajmica vrati. Kako ne bi bilo ikakve zabune , u ugovor se stavlja i pređena kilometraža automobila kako bi klijent bio u potpunosti siguran da vozilo neće biti korišćeno i da je zaštićeno. Zalagaonice koje za delatnost imaju zalog automobila najčeće kupuju ili iznajmljuju plac na kojem se nalaze automobili koji su pod zalogom. Iako vlada mišljenje da zalagaonice uzimaju u zalog samo dragocenosti to nije sasvim istina.  Određene zalagaonice ce ponuditi novac za bilo koji predmet koji ima određenu prodajnu vrednost.  Vrednost u slučaju zaloga automobila zavisi da li je u pitanju stari klasični automobil ili je u pitanju noviji model. Procenitelji mogu doći na adresu koju naznači klijent ili klijent može automobil dovesti na dogovorenu lokaciju. Zalagaonice uglavnom ne naplaćuju izlazak procenitelja automobila na teren.  Budite obazrivi prilikom potisivanja ugovora, razmotrite rok vraćanja novca koji vam je dat jer ukoliko niste u mogućnosti da ispoštujete rok, a isti se ne produži u zalagaonici, može doći do situacije da vam se automobil oduzme , odnosno da pređe u vlasništvo zalagaonice po važećem ugovoru. Postoje zalagaonice koje nude produžetak ugovora , ukoliko niste u mogućnosti da isplatite zalog, na još mesec dana i tada se plaća samo provizija, bez glavnice i još uvek je klijent vlasnik automobila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *