Zaštita, zaštita i samo zaštita!

Nezgodno vreme, poskupljenje cena, porast broja građana kojima preti siromaštvo, delikvencija, konzumiranje alkohola i raznih opijata često nateraju čoveka da izvrši neko krivično delo kako bi se dokopao bar male količine novca koja bi bila dovoljna za neko trenutno zadovoljstvo. Nažalost, prema istraživanjima sve je veći broj mladih koji su počinioci krivičnih dela, pa se pretpostavlja da je unapred pripremljena zaštita dobar način za obezbeđivanje sigurnosti u vašem domu. Posebno ako niste sigurni na koji način bi se trebalo osigurati.

Počev od samog ulaza, važno je da imate sigurnosna vrata kako biste bili uvereni da lopov ne može olako da upadne u vaš stan i pokupi šta mu je potrebno. Takođe, uz sigurnosna vrata obezbedite i kvalitetnu bravu koja će se zaključavati u 5 pravaca. Pored ovih načina zaštite, ukoliko ste rešili da idete na odmor, osigurajte svoj stan, a obavestite komšije ili rođake da s vremena na vreme obilaze vaš dom, kako biste mogli mirno da odmorite. Iako se kod nas Srba često čuje ma neće to mene, nemojte da izazivate sudbinu.

Ako ipak niste razmišljali o osiguranju stana, onda su sigurnosna vrata dobro rešenje, jer je lopovima neophodno da mogu na brz i efikasan način da završe posao, a da ih niko ne primeti. Međutim, to se neće desiti ukoliko su sigurnosna vrata ojačana, poseduju kvalitetnu kvaku i bravu, a uz to i dobre šarke, tako da se na vreme osigurajte. Nažalost, niko vam danas ništa ne garantuje, jer ni najbolje osigurana mesta na svetu izgleda da nekada mogu da budu lak plen za lopove.

Misterija zlatnih poluga

Jeste li znali da je Britancima trebalo više od 3 decenije da saznaju šta se desilo sam 6800 zlatnih poluga koje su davne 1983. godine ukradene na aerodromu Hitrou? Upravo tako, pre 34 godine desila se pljačka koja je potresla čitavu britansku javnost, jer nije zapamćena nikada ovako velika pljačka u novijoj britanskoj istoriji. Nemio događaj desio se u saradnji sa britanski čuvarem aerodrome koji je pomogao pljačkaškoj bandi da ukradu zlatne poluge u vrednosti od oko današnjih 47 miliona evra. Iako je londonski aerodrome i njegovo skladište predstavljalo jedno od najbezzbednijih mesta na svetu i sigurnosna vrata koja su štitila prostoriju bila su pod šifrom i to sa dve kombinacije brojeva.

Plan je bio da se zlatne poluge prenesu u Hongkong, a s obzirom na to da su pljačkaši bili pravi profesionalci nije im trebalo ni pola sata da pobegnu sa lica mesta. Istragom je pronađeno svega 11 poluga zlata i to na imanju jednog od učsnika pljačke dok su ostale poluge zlata nesta bez traga. Dok se misterijom ukradenog zlata dugo bavila britanska policija, mnogi stručnjaci smatraju da se ukradeni plen zakopan ili pak da su svi oni koji su 1983. godine kupili neki komad zlata, da su zapravo kupili deo ukradenog plena. Ko zna, možda i u vašem nakitu ima neki deo ukradenog plena, nikad se ne zna, ali svakako se zna da su sigurnosna vrata, brave i alarmi ključ za obezbeđivanje stana, a samo onaj ko zna kakav je raspored vaših prostorija bez problema ćepokupiti šta mu je potrebno i pobeći glavom bez obzira. Zato vodite računa koga pustate u svoj stan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *