operacija kapaka cena

Zašto imamo bore oko očiju i kako ih se rešiti?

Kako starimo, prvo što primetimo na svom licu jesu bore oko očiju. S obzirom da je koža u predelu oko očiju najtanja, o njoj treba brinuti sa posebnom pažnjom. Još u ranim dvadesetim godinama, pripadnice lepšeg pola mogu primetiti prve bore naročito ako imaju suvu i osetljivu kožu. Ipak, nemate razloga za brigu. Uz pravilnu higijenu i negu, veoma dugo možete zadržati mladalački izgled. 

U nastavku teksta fokus stavljamo na glavne uzročnike koji utiču na nastanak bora u predelu lica kao i na najsavremenije načine za njihovo uklanjanje. 

Od genetike je teško pobeći

Postoji nešto na šta prosto ne možemo da utičemo. Pored prirodnog procesa starenja, od genetike i genetskog nasleđa još niko nije pobegao. Naše mame i bake možda nisu imale toliko opcija kada je nega kože kože u pitanju, kao što mi imamo sada i ovu činjenicu nikako ne treba zanemariti. 

Problem spuštenih kapaka zbog nepravilnog načina života

Da li znate da loša ishrana i loše životne navike (pušenje i česta konzumacija alkohola) direktno utiču na stanje naše kože? Koža s godinama gubi na elastičnosti usled nedostatka kolagena, pa je u pojedinim situacijama operacija kapaka neizostavna. 

Kada kažemo operacija kapaka cena je nešto što najviše zanima pacijente

Ukoliko vas interesuje operacija kapaka cena zavisi od toga da li radite korekciju kompletne očne regije ili samo jednog dela (operacija gornjih ili donjih kapaka). S obzirom da se radi o hirurškom tretmanu, potrebna je prethodna priprema.

Mimika i neadekvatna nega lica

Mimikom lice nam se vremenom isteže i u tom predelu lica nastaju prve sitne bore, tzv. mimičke bore. Njih ima svako, bilo da se radi o muškoj ili ženskoj populaciji. Čkiljenje, smeh kao i mrštenje u nekom trenutku dovode do pojave bora koje ne možemo da izbegnemo. 

Takođe, nepravilna nega nije dobar saveznik kada se radi o mladalačkom izgledu kože. Dermatolozi napominju koliko je važno svakodnevno čišćenje i hidratacija lica. U zavisnosti od tipa kože, treba odabrati adekvatnu anti-age kremu (naročito pripadnice lepšeg pola koje su prešle tridesetu) kako za dnevnu tako iza noćnu negu. Kreme na bazi hijarulonske kiseline i retinola daju izvanredne rezultate u borbi protiv prvih bora jer dubinski hrane kože i štite je od slobodnih radikala iz okruženja. 

Koje je idealno vreme za botoks tretman?

Ako niste sigurni da li ste pravi kandidat za popunjavanje bora filerima, uvek se možete konsultovati sa stručnim licem. Tretman botoksom u veoma kratkom roku daje sjajne rezultate jer se u bore ubacuju fileri koje ih u istom trenutku „peglaju“ i zatežu kožu u predelu očiju ili usana. Najčešće se za ovu svrhu koriste hijarulonski fileri, a pacijentkinje već za godinu dana moraju na sledeći tretman. 

Najbolji kozmetički tretmani za eliminaciju bora

U mnogim kozmetičkim salonima danas možete zakazati tretman poput grubljeg pilinga kojim se trenutno eliminišu mrtve ćelije i one grublje bore u predelu oko očiju. Jedan od njih je i mikrodermoabrazija – reč je o tretmanu koji podrazumeva korišćenje specijalno dizajnirane igle sa dijamantskim vrhom. 

Ukoliko biste želeli da podmladite kožu lica, za početak, raspitajte se u obližnjim salonima kakve sve metode koriste, koje su im cene usluga i sl.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *