Zašto su filteri za vodu najbolje rešenje ukoliko želite da pijete zdravu vodu?

Zahtev da pijete zdravu vodu je sasvim normalan i logičan, nije nikakav poseban prohtev. To što nekada ne stižemo da razmišljamo o onim iskonskim i osnovnim našim potrebama, to može samo da bude loše po nas.

A onda u jednom trenutku nas ili okolnosti nateraju da promenimo svoje navike ili nas možda promena našeg načina razmišljanja natera na to. Bolje je da vam se ova druga opcija dogodi, da ne dočekate da se vaše zdravlje pogorša, pa da onda morate da razmišljate kako da ga popravite.

Flaširana voda može da ima čestice plastike

Oni koji žele da piju zdravu vodu, obično prvo potegnu za flaširanom vodom, a izbegavaju vodu sa česme.

Međutim, to ne može da traje dugo. Naravno, možete vi celog života piti vodu iz flaše, ali to jednako može da bude loše kao i voda sa česme. Zagađivači vode jednako su loši kao i mikroplastika koja se nalazi u flaširanim vodama. I najnovija istraživanja naučnika pokazuju da se u flašicama nalazi mikroplastika. A još je gora opcija ukoliko kupite jednu flašicu, pa je onda točite povremeno.

Plastične flašice su samo za jednu upotrebu i pritom sa ekološke strane su veoma loše. Dakle štetite vašem zdravlju, štetite okolini i onda zaista nema poentu koristi ih ukoliko želite da budte odgovorni prema zdravlju, ali i ekološko odgovorni. Sa druge strane filteri za vodu zaustavljaju sve moguće negativne čestice, poput rđi, peska, pesticida i nekih drugih metala.

Značajno ćete uštedeti

Jasno je i da ćete kupovinom filtera za vodu uštedeti, a i nećete mnogo razmišljati o kupovini vode. Uvek ćete imati vodu kada vam zatreba, ne morate da donosite vodu iz prodavnice. Uštedećete jer kada jednom kupite filter za vodu vi ste skoro završili posao. Naravno, kažemo skoro, zato što morate da menjate i filter uloške kada za to dođe vreme.

I uz sve to ćete postići značajnu uštedu. Sami ugrađujete filtere za vodu, sami menjate filter uloške. Sve je apsolutno jednostavno. Izračunajte koliko u ovom trenutku plaćate flaširanu vodu, pa onda pogledajte cene filtera za vodu i cene filter uložaka i onda ćete i sami uvideti koja vam je bolja opcija.

Nemate dodatnu obavezu

Jedina vaša obaveza će biti da promenite filter uloške, o svemu ostalom ne morate da razmišljate. Vaše navike se ne menjaju. Kada vam se pije voda ustanete i odete do česme i natočite vodu. Zatim, ne morate stalno da imate taj osećaj griže savesti da ne pijete zdravu, nemate osećaj da će vam voda nešto naškoditi, jer u vodi koja je prošla kroz filter nema štetnih materija.

Filteri za vodu utiču pozitivno na vaše zdravlje

Upravo zbog toga što eliminišu mnoge štetne mateije, ali i neutrališu HLOR, oni mogu i te kako pozitivno da utiču. Međutim, dobro je reći da filteri za vodu ne uklanjajau baš sve sastojke iz vode, oni zadržavaju one dobro elemente u vodi, one minerale, koji nama zapravo znače, koji znače našem imunitetu, našem organizmu, našem zdravlju.

Zato se i kaže da oni poboljšavaju naše zdravlje, jer kada pijete zdravu vodu, onda potencijalno onemogućavate potencijalnim bolestima da vas dotaknu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *