Evo kako da ublažite glavobolju koja se javlja posle posla

Gotovo svakome se bar minimum jednom desilo da oseti bol u predelu glave nakon što završi sa poslom i poslovnim obavezama. Kada dođemo kući osećamo pritisak u glavi, ne možemo nekada da obavljamo redovne aktivnosti. Ovo su blagi simptomi, ali postoje i oni koji trpe jače glavobolje posle posla, koja zna da traje. Ukoliko su to samo hronične glavobolje i nije ništa ozbiljno, a prethodno ste naravno proverili, onda treba da uzmete u obzir nekoliko stvari, ali i da razmišljate na koje načine možete da je ublažite.

Pokušajte da utvrdite zbog čega se javlja glavobolja

Vrlo je važno da otkrijete zbog čega se javlja glavobolja. Najčešći uzrok jeste računar. Mnogi su upravo na svojim radnim mestima vezani za računare i konstantno gledaju u njih i to je nešto što i te kako može da utiče. Ukoliko je to problem, onda treba da odete u optičarsku radnju i da se dobro raspitate o antirefleks naočarama. Dakle, o onim naočarama koje upravo služe da vas zaštite od tog svetla koje dopire iz računara. U optičarskim radnjama će vas na najbolji mogući način uputiti na to kakve su vam naočare potrebne. Dakle, optičarske radnje ne nude samo naočare za vid, već i one koje vas štite od raznih drugih uticaja. Zatim, glavobolja može da se javi i od loše rasvete. Kada je to u pitanju biće potrebno ili da promenite rasvetu, odnosno da zamolite nadređene ukoliko mogu da reše taj problem. Sa druge strane možete se u optičarskim radnjama raspitati da li postoji neka opcija i kada imate ovaj problem, a vrlo je verovatno da postoji.

opticarske radnje

Gledajte što više kroz prozor i u dnevnu svetlost

Čak i ako je vaša prostorija osvetljena samo dnevnom svetlošću, treba povremeno da bacite pogled kroz prozor, da izađete na vazduh, čisto kako bi vam se oči malo odmorile. Dakle, verovatno je da se glavobolja javlja od računara, pa pre nego što se odlučite da posetite neku od optičarsku radnju, treba da pomognete sebi na razne načine. Dakle, što više gledati kroz prozor, odmarati oči od računara.

Kada dođete kući, odmorite

Morate da odmorite kada dođete kući. Mnogi to ne čine, već odmah sednu za računar, gledaju satima u mobilni telefon. I to je veoma pogrešno. I na taj način vi možete da ugrozite ne samo vaš vid, već možete da ugrozite i vaše zdravlje. Odmor je potreban svakom čoveku. I naravno da glava neće prestati ukoliko se samo jedne večeri budete pridržavali. Glava će prestati da vas boli ukoliko redovno pomažete sebi. Dakle, posle posla na vazduh, zatim što manje na računaru i telefonu. Dobro bi bilo i da zatvorite oči na nekih 15 ili 20 minuta, ali ne morate da spavate, već čisto da odmorite oči. Može se dogoditi i da je vaš vid oslabio i da vas zbog toga boli glava. To ćete najbolje proveriti u optičarskim radnjama.

Unosite što više vode i vitamina

Naravno, ishrana i te kako može da utiče na naše zdravlje. Dakle, unosite što više vode i vitamina. To je dobro ne samo za glavobolju, već kao što smo rekli za vaše celokupno zdravlje. Vodu obavezno pijte tokom celog dana, zatim, jedite voće, trudite se da imate tri obroka minimum u toku dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *