avio karte za Ženevu copy

Ženeva- neistraženi turistički biser Evrope

Od milošte nazvana najmanjom metropololom na svetu, Ženeva je idiličan švajcarski grad u kome se sreću diplomatija, kultura i tradicija. Osim što je drugi najveći grad u Švajcarskoj, Ženeva nosi još nekoliko interesantnih titula- proglašena je prestonicom mira, sedmim najskupljim gradom na svetu i jednim od deset najboljih mesta za život. Kao asocijacija na ovaj pomalo zaboravljeni evropski dragulj najčešće se pominju poslovna putovanja i visoke političke funkcije. Ipak, Ženeva ima šta da ponudi i turistima željnim nekonvencionalnih destinacija koje će im zagolicati istraživački duh. Pri planiranju jedne ovakve avanture je najbitnije dobro osmisliti osnove, pa su avio karte za Ženevu i lista gradskih atrakcija nezaobilazne. 

Diplomatski centar sveta

Najpoznatije turističke atrakcije u Ženevi su svakako građevine koje se smatraju evropskim centrima demokratije i nose zajednički naziv „internacionalna Ženeva“. U ovom kompleksu građevina međusobno udaljenih samo par kilometara nalaze se Palata Ujedinjenih nacija, muzej Crvenog krsta i svetski poznat spomenik Polomljena stolica. Diplomatsko srce Ženeve svakodnevno privlači hiljade turista iz celog sveta. Najatraktivniji je svakako obilazak Palate Ujedinjenih nacija, mada se ovde posetioci moraju pripremiti na to da će se tura prvenstveno sastojati od obilazaka konferencijskih sala, ali i da će biti brza, pošto se u tim salama svakodnevno održavaju sastanci najviših demokratskih predstavnika na planeti. Muzej Crvenog krsta je često domaćin modernim i avangardnim izložbama svetskih umetnika, pa je preporučljivo na ovom mestu zadržati otvoren um. Najzad, Polomljena stolica je drvena skulptura visoka 12 metara. Delo je švajcarskog umetnika Danijela Berseta i predstavlja spomen na žrtve nagaznih mina i kasetnih bombi. 

Mnogo više od politike

Ženeva se nalazi na jugozapadnoj obali Lemanskog jezera, najvećeg jezera u Švajcarskoj, koje čak jednim delom ulazi i u francusku teriroriju. Ženevsko jezero je, sa čuvenim gejzirom u sredini, jedna od najposećenijih turističkih destinacija u gradu. Na severnoj strani jezera se proteže luksuzna promenada sa pogledom koji oduzima dah, a turisti ga mogu povratiti u nekom od brojnih kafića ili restorana. Sa ove promenade se preko mosta Mon Blan vrlo brzo stiže u Englesku baštu, zelenu oazu Ženeve sa fascinantnim cvetnim aranžmanima i čuvenim cvetnim satom. Na samo par koraka od ovog parka se nalazi i najpoznatija ulica u Ženevi, Rone, koja je krcata ekskluzivnim buticima najelitnijih svetskih brendova odeće, obuće i nakita. Idealna destinacija za šetnju je i stari deo Ženeve, takozvani Stari grad, u kome se može videti katedrala Svetog Petra, većnica u kojoj je potpisana Prva ženevska konvencija, ali i ostaci arhitekture sa ratnom svrhom, koji datiraju iz perioda pre nego što je Švajcarska postala neutralna država. Ovde možete pogledati listu najzanimljivih stavri koje biste trebalo da vidite u Ženevi.

Avio karte za Ženevu- lako i brzo do sigurnog prevoza

Do ovog grada smeštenog među Alpima se stiže letom koji traje samo malo više od dva sata. Avionski prevoz je najpraktičniji način putovanja u ovom slučaju, jer će direktni let uštedeti vreme koje se može iskoristiti u otkrivanju samog grada. S obzirom na veliki poslovni značaj koji Ženeva ima i centre velikih svetskih organizacija koje se u njoj nalaze, avionski polasci su vrlo česti. Uz to, avio karte za Ženevu se mogu naći po jako povoljnim cenama, tako da putovanje nije potrebno planirati mesecima unapred. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *