Iz salonki u patike- ženska obuća spremna na sve

Industrija ženske obuće iz godine u godinu menja način kako se obuća percepira. Danas nije potrebno praviti kompromise kada su u pitanju funkcionalnost i moderan stil. Današnje tržište nudi mnogo opcija klasičnih modela ženskih cipela sa novim, svežim dizajnerskim idejama koje mogu razbiti monotoniju poslovne odevne kombinacije ili učiniti šetnju gradom još udobnijom. Sa čitavim pokretom u modnoj industriji potpuno okrenutim individualnosti i izražavanju lične kreativnosti, ne postoje granice kada su u pitanju materijali, boje ili stilovi. Ženske cipele različitih dezena osvajaju gradske ulice i postaju način na koji žene izražavaju svoj jedinstvani modni stil. Sa druge strane, ženske patike su u fokus istančanog ukusa ušle na mala vrata, ali su mesto na modnoj sceni zaslužile inovativnim dizajnom i lakim uklapanjem u kombinacije u kojima je to nekada bilo nezamislivo.

Kako je klasika prestala biti klasična?

Ukoliko se pogleda samo deceniju unazad kroz industriju obuće za žene, elegantne ženske cipele su bile vrtoglavo visoke, već na prvi pogled neudobne i monotono jednobojne. Sa druge strane, ženske patike su bile udobne, praktične, izdržljive- i potpuno neadekvatne za bilo koju aktivnost koja se ne dešava u sportskoj sali. Danas, zahvaljujući revoluciji individualnosti, žene nisu ograničene na klasične modele obuće, niti su više primorane da biraju između dva toliko različita stila. Ženske cipele postaju prazno platno na kome se dizajneri igraju različitim materijalima, intenzivnim bojama i upečatljivim dezenima. Na opšte žaljenje industrije flastera i krema protiv žuljeva, čak i najelegantnija ženska cipela sa visokom potpeticom može biti udobna zahvaljujući platformama i mekim ulošcima. Sa druge strane, praktičnost ne oduzima na ekstravaganciji. Tako se na gradskim ulicama sve više mogu videti mokasine i oksfordice, udobne i ravne ženske cipele koje poslovnim kombinacijama donose dozu razigranosti, a popodnevnim šetnjama malo dodatnog stila. Ovaj „muški trend“ je brzo osvojio žene širom sveta svojom udobnošću i dizajnom pod uticajem engleskog šika.

Ženske patike- Pepeljuge obuće za žene

Kako to da su sportske patike pobegle iz teretane i utrčale u kancelarije? Verovatno na nogama jedne hrabre žene prefinjenog modnog ukusa. Iako skeptični u početku, veliki svetski brendovi ženske obuće sve više pažnje posvećuju patikama i sve ih manje posmatraju kao sportsku opremu. Zbog toga se na tržištu mogu pronaći vrlo elegantni modeli koji se sigurno ne bi pokazali kao praktični u teretanama, ali su idealni za one žene koje provode svoje dane „na nogama“. Jedino što ženske patike nove generacije nasleđuju od svojih manje atraktivnih predaka jeste udobnost. Sve ostalo je proizvod bezgranične mašte modnih dizajnera spremnih da stalno eksperimentišu. Tako su simbol urbanog stila postale ženske patike sa glomaznim đonovima, napravljene od raznobojnih mrežastih ili kožnih materijala, patike u jarkim bojama ili zanimljivim printovima, ali i one sa imitacijom potpetice, koje su i dalje rezervisane za najhrabrije žene koje vole da se poigravaju modom. U svakom slučaju, ženske patike su došle da ostanu. Svojevrsna transformacija Pepeljuge, od prosečne, pomalo zaboravljene sestre do zvezde večeri, zaslužna je za zo što ženske patike naročito one bele boje suvereno vladaju ulicama i klubovima, ali i poslovnim okruženjem u kome više nije neophodno da ženska obuća bude neudobna da bi se uklopila u odevnu kombinaciju.  

Ukoliko vas zanima na koji način možete održavati osetljive bele ženske patike, pročitajte u ovom tekstu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *