Brzo i jednostavno organizovanje za put u Amsterdam

Put u Holandiju, zemlju lala, i još bliže – Amsterdam, grad liberalizma i zabave, predstavlja uzbudljiv doživljaj i upoznavanje novih i unikatnih običaja, kulture i načina života. Uz neponovljiva turistička iskustva, obilazak čuvenih građevina, muzeja i centara umetnosti, noćni provod i zabava su u samom vrhu prioriteta Amsterdama.


Otputovati u ovaj slobodni grad je najjednostavnije uz avio prevoz. Let Beograd Amsterdam dostupan je svakodnevno tokom prepodneva i poslepodneva. Radi se o vrlo intenzivnim i popularnim linijama leta, i sve češće se kupuju povratne karte, čak iako putovanje traje i duže od mesec dana. Da bi putovanje u Amsterdam bilo nezaboravno, bitno je dobro organizovati sam odlazak.

Za uspešno putovanje – upoznati Amsterdam pre polaska

Životni tokovi u glavnom gradu Holandije su dosta drugačiji od onih na šta su često turisti navikli. Avio prevoz omogućava dolazak od Beograda na aerodrom koji je svega 14 kilometara udaljen od Amsterdama. Poželjno je, da bi putovanje bilo nezaboravno, a da ujedno znate šta može da vas očekuje, unapred pogledate ključne karakteristike čuvenog Amsterdama.

panoramic-aerial-view-amsterdam-netherlands-view-historic-part-amsterdam_80373-129

Ovaj grad je poznat kao prestonica vrhunskog provoda, maksimalnih sloboda, čuvenih umetnika, kulturnih i istorijskih zdanja, kao i modernih ulica, građevina i plovnih kanala. Od muzeja, kao što su Madam Tiso, Van Gog, Ane Frank, savremene umetnosti, preko čuvenih trgova, mostova, crkava i utvrđenja, ali i do druge krajnosti – muzeja erotike. Biciklisti su najbrojniji “vozači” na ulicama Amsterdama. Preko 800.000 u celokupnom gradu, gotovo da ne postoji stanovnik koji ne raspolaže bar jednim ovakvim prevoznim sredstvom. Turisti često biciklama obilaze Amsterdam. Tamo možete iznajmiti i sklopive bicikle, koji su veoma pogodne za obilazak grada, jer kad ih kslopite možete da uđete i u gradski prevoz, a da onda opet nastavite na biciklu.

Još jedna karakteristika jesu uski kanali, kojima se plovi šarenim čamcima. Uz odličan krajolik, džinovske građevine u različitim, izrazito jakim bojama, ne mogu da prođu neopaženo kod zainteresovanih pogleda turista. Legalizovanjem kanabisa, ovaj grad je dobio viši stepen slobode. Različite vrste marihuane mogu se kupiti u kofi šopovima, do 5 grama i ukoliko je osoba punoletna. Od hrane možete očekivati različite vrste rižota, pomfrit sa majonezom, ali i dosta restorana sa indijskom, grčkom, kineskom hranom i ono što je nama među omiljenim jelima – roštiljem.

Letovi za Amsterdam – najjednostavniji odlazak na putovanje

Najbrži, najjednostavniji i ujedno najbezbedniji način odlaska generalno na putovanja jeste avio prevozom. Avioni su vrlo udobni, sigurni i daju više različitih usluga putnicima. Aerodromska procedura je često zbunjujuća, posebno kada se nađete na polasku za let prvi put. Međutim, praćenjem jednostavnih uputstava ljubaznog osoblja, drugih putnika i putokaza, snalaženje je i više nego pojednostavljeno. Let od Beograda do Amsterdam postoji više puta u toku dana i zahteva nešto manje od tri sata letenja.

Cena karte Beograd Amsterdam avionom se kreće od 35 do 155 evra, u zavisnosti od avio prevoznika – da li se odlučite za “lowcost “ ili standardne prevoznike. Ta cena može da bude i više od 500 evra, ako je vaša želja kompletno ugodan let – u biznis klasi, bez velikog broja putnika i uz više usluga i mogućnosti za relaksiran put. Takođe, posebni popusti postoje za česta putovanja, povratne karte, letove van sezone i druge programe lojalnosti.

Posebna pogodnost je mogućnost kupovine i rezervacije karte “online”, odnosno organizovanje vašeg puta u bilo kom trenutku, nedeljama ili mesecima unapred.

Avio karte je najbolje kupiti direktno kod pouzdanih avio kompanija kao što je Air Serbia, a ne kod posrednika jer je cena avio karte veća a informcije mogu biti ponekad pogrešne. Zato se dobro raspitajte pre nego što kupite karte.

Što pre odlučite da idete na put, veća je verovatnoća da ćete imati slobodnu kartu, čak i po promotivnim cenama.

Letovi za Amsterdam su pouzdan način da brzo, bezbedno i ne po tako velikim troškovima posetite ovaj zabavni i slobodni grad. Muzički spektakli, koncerti, popularan noćni provod, mnoštvo barova i pivnica, alkohola i kanabisa, potvrđuje epitete Amsterdama kao jedinstvenog, slobodnog i upečatljivog. Let Beograd Amsterdam, učiniće da za manje od tri sata ispunite željeno putovanje novim iskustvima upoznavanjem prestonice Holandije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *