Da li je otkup automobila pravo rešenje za vas?

 

Razmišljate o otkupu automobila?

Sigurno ste do sada čuli preporuke za otkup automobila ili drugih vozila i brojne savete poznanika na ovu temu. Ipak, niste sigurni da li je vaše vozilo spremno za otkup ili možete nešto drugo da uradite sa njim. 

Kako bismo vam razrešili sve nedoumice, pripremili smo tekst o tome kada je otkup pravi izbor, a kada sa vašim automobilom imate i druge isplativije opcije. 

Potrebna vam je brza isplata novca

Imate neodložne troškove i novac vam je poteban u što kraćem roku?

Ukoliko vozite stariji auto, planirali ste da ga menjate za novi, ili ga prodate?

Ako nemate vremena za kačenje oglasa i čekanje nekoliko nedelja, pa i meseci za prodaju, onda je otkup vozila pravo rešenje za vas. 

Sada se verovatno brinete da ćete na ovaj način dobiti značajno manje novca nego prilikom prodaje. 

Situacija je nešto drugačija. 

Ukoliko odaberete pouzdane agencije sa iskustvom koje otkupljuju vozila u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu i drugim većim gradovima, zasigurno ćete biti zadovoljni dogovorom koji ste postigli. 

Naravno, ako vam je vozilo u odličnom stanju, možda je bolje da sačekate i dobijete veće sume novca jer razlika ipak može biti značajna. 

Kako biste odabrali adekvatnu agenciju za otkup, predlažemo vam da dobro istražite opcije koje pronađete na internetu, pogledate ocene korisnika i raspitate se kod poznanika koji su imali iskustva ovog tipa. Na taj način imate veće šanse da dođete do profesionalaca koji će odgovoriti na vaše zahteve. 

Neke od prednosti koje najbolje agencije za otkup automobila nude su brz dolazak na adresu (čak i u roku od nekoliko sati), jednostavna procena vrednosti i fer ponuda za vozilo u skladu sa njegovim voznim stanjem i izgledom. 

Pre dogovora i kontaktiranja agencije uvek proverite cene na oglasima vozila iste marke i sličnog stanja kao što je vaše, kako biste imali okvirnu cifru na umu. 

Ako vam je automobil havarisan, otkup je odlično rešenje

Havarisani automobili nisu u potpunosti izgubili vrednost!

pexels-artyom-kulakov-2265634 (1)

U slučaju saobraćajne nezgode, najvažnija stavka je da ste vi i preostali učesnici u saobraćaju dobrog zdravstvenog stanja.

Tada možete da krenete da razmišljate o pitanju – šta raditi sa havarisanim automobilom

Jedna od najboljih opcija zasigurno je otkup automobila. 

Kada to naglasite prilikom razgovora, profesionalni tim zaposlenih doći će na vašu adresu, ili adresu gde se nalazi vozilo svojim šlep vozilom. Na taj način vaš automobil koji nije u voznom stanju neće zauzimati prostor i predstavljati problem za vas, već će vam poslužiti i kao izvor prihoda. 

Otkup je idealno rešenje kod čestih kvarova i ako vozilo nije u voznom stanju 

Možda vam auto nije havarisan, ali ako ga neko vreme ne vozite, u sličnoj ste poziciji.

Garažirani automobili koji se ne voze dugo predstavljaju trošak za njihove vlasnike. 

Verovatno ste se našli u situaciji da jednom mesečno ili ređe odlučite da pokrenete auto da biste olakšali sebi put do određene destinacije, a zapravo ga otežavate. 

Bezbednost u saobraćaju je izuzetno važna, te je to osnovna stavka koju vaš auto treba da ispuni. Ako primetite da su kvarovi česti, da se ne osećate bezbedno na cesti i pitate se da li će vam automobil u nekom trenutku samo stati na putu – razmislite da li vam je vaše vozilo trošak ili vam donosi benefite. 

Bilo da je automobil u voznom stanju, ali ima česte kvarove i gotovo je nemoguće prodati ga drugom licu, ili vam je vozilo potpuno pokvareno – otkup automobila je idealno rešenje. Brz dolazak na adresu i efikasna isplata novca, pomoći će svima da sakupe početni kapital za kupovinu novog automobila. 

Odlučite se za otkup ako ne možete da prodate automobil putem oglasa

Vaš auto mesecima je oglašen na internetu?

Menjate cenu i redovno je spuštate kako biste ga prodali?

Ako vam prodaja putem oglasa ne ide, možda je otkup idealno rešenje za vas. 

Nekoliko je razloga zbog kojih ne možete da prodate automobil putem oglasa:

  1. Vozilo je zastarelo
  2. Niste dobro procenili njegovu vrednost
  3. Niste postavili dovoljno detaljan oglas

Ukoliko planirate da oglasite svoj auto za prodaju, prva stavka koju treba da uradite jeste da proverite da li se isti modeli automobila već prodaju putem oglasa, te koja je njihova cena, specifikacije, pređena kilometraža, stanje motora, a na kraju i izgled eksterijera i enterijera. 

Na taj način upoređivanjem ponuda na internetu, moći ćete da formirate odgovarajuću cenu. Za kraj vam je ostalo da fotografišete automobil, a osim eksterijera i enterijera sa svih strana, predlažemo vam da fotografišete i stanje ispod haube. 

Tako će ljudi će imati više poverenja u vas i moći da uoče celokupno stanje vozila, što će vam zasigurno pomoći prilikom prodaje. Ukoliko i  posle postavljanja detaljnog oglasa i spuštanja cene i dalje ne možete da prodate automobil, razmislite o isplativoj i efikasnoj opciji otkupa. 

Nadamo se da vam je naš tekst bio interesantan, ali vas i uputio u neke od prednosti otkupa automobila, kao i u situacije u kojima je otkup vozila najbolje rešenje. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *