Idealni pokloni za novorođenčad

Ako planirate da idete u posetu bebi koja se tek rodila, sigurno se pitate kakav poklon odabrati. Nekada je veoma teško izabrati, naročito ukoliko ni sami niste sigurni šta je bebi trenutno najviše potrebno. U tom slučaju najbolje je da pitate njene roditelje kako biste suzili izbor i olakšali sebi pronalazak najboljeg poklona.

Pomoć možete zatražiti i od prodavačice dečije opreme. One sigurno znaju kakvi pokloni se najviše kupuju kada je poseta novorođenčadu u pitanju. Neke od najtraženijih predstavićemo vam u nastavku teksta.

Njihalica za bebe – bebe je prosto obožavaju

Skoro da nema bebe koja se neće obradovati ljuljašci kao što je njihalica za bebe. U njoj se mogu ljuškati, odmarati ali i igrati. Kada kupujete ovu vrstu bebi opreme za poklon gledajte da uzmete što kvalitetniju ljuljašku koja ima mogućnost podešavanja sedišta sa zvučnim melodijama koje će ih lako uspavati. Odlične su u situacijama kada je beba razdražljiva i plačljiva jer deluje umirujuće. Mnogi roditelji tvrde da su im njihalice itekako bile od koristi prilikom uspavljivanja bebe pa ovu vrstu opreme za bebe svrstavaju u kategoriju veoma korisnih stvari.

Njihalice za bebe se mogu upotrebljavati kad beba napuni dva meseca, a u većini slučajeva se mogu koristiti dok beba ne dostigne telesnu masu od 10 kg (pročitajte na uputstvu do koliko kg je ljuljaška je predviđena).

Guralice ili hodalice za decu – uvek popularne

Odlična vrsta zabave za svakog mališana jesu guralice ili hodalice koje se mogu koristiti kako u kućnim uslovima tako i na otvorenom prostoru. U pitanju je bebi oprema koja je prilagođena uzrastu deteta i omogućava mu da brže napravi prve korake. Odličan su izbor za rođendanski poklon, a deca ih često upotrebljavaju i nakon navršene prve godine života. Prilikom odabira vodite računa da guralica ili hodalica imaju neku vrstu zaštite koja će onemogućiti prevrtanje kako bi deca prilikom njihove upotrebe bila bezbednija i sigurnija.

Edukativne igračke takođe mogu biti odličan izbor

Ako uđete u neku radnju koja se bavi prodajom dečijih igračaka, iznenadićete se ponudom i raznovrsnošću. Naročito su interesantne edukativne igračke pomoću kojih beba uči prve reči i pojmove. To mogu biti knjige sa zvučnim efektima, životinje, table sa tasterima itd. U zavisnosti od toga za koji uzrast je igračka namenjena, zavisiće i njen odabir. Raspitajte se kod prodavačice koja se igračka najviše prodaje. Možda vam to bude od pomoći ukoliko ste neodlučni.

Radosnica ili zanimljiv foto album

Još jedna ideja za poklon koja se sviđa većini roditelja, a ujedno predstavlja i stvar u kojoj se čuvaju uspomene još od najranijeg uzrasta jeste knjiga radosnice ili dečiji foto album. U radosnici se, kao što je svima poznato, mogu zabeležiti događaji kada je beba rekla svoju prvu reč, prvi otisak stopala, prvi pramen kose itd.. Sa druge strane, tu je i nezaobilazni foto album u kojem se prikupljaju najlepše uspomene u prvoj godini života. Najslađe bebine fotografije koje ćete rado gledati predstavljaju zaista divnu uspomenu na to kako je vaša beba izgledala sa dva, pet ili osam meseci.

Ovo su samo neke od ideja koje možete uzeti u obzir ukoliko niste sigurni prilikom odabira poklona za novorođenčad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *