Kako napraviti odličnu kafu kod kuće

Nekada je kafa značila vreme za buđenje, da bi vremenom postala navika. Danas priprema kafe ima mnogo veće značenje od toga, to je tradicija koja se poštuje. Za prave ljubitelje kafe dan ne može da počne a da se ne popije šolja crne turske, espresso ili već neke druge kafe. Čak i kada se nema vremena za pripremu, uvek će se iznaći vreme da se kupi gotova kafa za poneti. 

Kapsule za kafu u toplini doma

Kafa je obavezni znak za pauzu, za opuštene razgovore i otklanjanje stresa. A kako je današnje vreme užurbano, ni mi sami ponekad ili uglavnom, nemamo dovoljno vremena za pripremu kafe na klasičan način uz ključanje vode i dodavanje kafe i šećera po ukusu. Uz takav tradicionalni način pripreme kafe gubimo dragoceno vreme koje iovako nemamo. Zbog toga se danas mnogi odlučuju na kafu iz kafića ili kafu za poneti.

Upravo je to jedan od razloga zašto je danas sve češće jedan od popularnijih načina pripreme kafe uz kapsule za kafu, čija je priprema pre svega brza i veoma jednostavna.

Kupovinom kafe u kafićima ili za poneti, na mesečnom nivou se ostavljaju veće  sume novca a pri tome se kafa pije na brzinu i ne uživa se. Nekako se preskočila opcija pripreme kafe kod kuće aparatima za kućnu upotrebu. Prednost jeste štednja novca, a uz to se i kafa pije u toplini svog doma, opušteno i bez stresa. Tačno je da je kupovina samog aparata izdatak, a pri tome su potrebne i kapsule za kafu. Ali kada se na kupovinu gleda dugoročno, onda se dolazi do zaključka da je to ozbiljna investicija koja bi nam na godišnjem nivou uštedela prilično veliku svotu novca. Pored toga, kapsule za kafu dolaze u velikom broju ukusa, pa vam daju izbor da sami izaberete i aromu i jačinu kafe koju želite, bilo da ste izabrali nespresso kapsule za kafu ili neke druge. 

Kapsule za kafu – ukusi po meri

Aparati za kafu koji su namenjeni za kućnu upotrebu vam pružaju odličan, a pre svega brz i jednostavan način pripreme omiljenog napitka. Kapsule za kafu koje se koriste za pripremu kafe, dolaze u plastičnim ili alumunijumskim pakovanjima, manjih ili većih ampula. Priprema je jednostavna gde se pritiskom na taster na kafe aparatu, sadržaj kesice meša sa vrelom vodom i dobija se željena količina kafe. Kapsule za kafu pripadaju vrsti manjih kafa, jakog i čistog ukusa. Veliki brendovi kapsula za kafu u svom asortimanu imaju 20 stalnih kategorija ukusa, dok je deo kategorija promenljiv i stalno se dodaju nove arome. Svaka kategorija ima više različitih ukusa, aroma i boja kafa, i dolaze kao “kraće”, “produžene” ili “duple” varijante espressa. Najbitnije je da ne morate sami da vodite računa o kombinacijama kafe, dovoljno je da odaberete kapsulu sa željenomm aromom i količinom kafe, stavite je u aparat i dobijate magiju ukusa na delu.

Jedna od najpopularnijih ukusa za kafu brenda Nespresso je podvrsta kafa jeste “intenso”, kapsule za kafu koje kombinuju nekoliko vrsta različitih kafa i imaju jedinstven ukus.

Svako ko uživa u mirisu espresso kafe, ne treba da žali da izdvoji novac za svoj nespresso aparat za kafu i pakovanje kapsula. Kapsule se kupuju pojedinačno ili u pakovanjima od 10 ili više komada, veoma su pitke i kada ih jednom probate postajete njihov redovan konzument. Nepobitna je činjenica da će te uz kvalitetnu kafu koju je jednostavno napraviti,  uživati u razgovoru sa dragim osobama, odmarati se ili ako baš mora, obavljati poslovne aktivnosti. Važno je da sebi priuštite nesvakidašnje ali kvalitetne ukuse, a da niste u obavezi da čekate svoj red na kafu za poneti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *