sanitarije

Želite moderno kupatilo? Evo nekoliko saveta za vas!

Kupatilo predstavlja neophodnu prostoriju svakog enterijera, bilo da se radi o kući, stanu ili poslovnom prostoru.Isto tako, fokus je na prostoru koji je predviđen za opuštanje nakon naporno provedenog dana na poslu. Zbog toga kupatilo nikako ne treba zanemariti prilikom uređenja enterijera. Važno je uskladiti njegovu funkcionalnost sa estetikom tako da dobijete kupatilo koje ima sve neophodne elemente koji pri tom izgledaju vrlo lepo i moderno. 

Takođe, pažnju bi trebalo obratiti na sitnice jer upravo neki detalji u kupatilu mogu mnogo promeniti celokupan izgled kupatila i dati mu posebnu notu. U samom tekstu predstavićemo vam nekoliko zanimljivih ideja za uređenje kupatilskog prostora. 

Sanitarije kao najbitniji element svakog kupatila

Centralni deo svakog kupatila čine sanitarije. Ovde pre svega mislimo na wc šolju, umivaonik, tuš kabinu ili kadu, bide i dr. Svi ovi elementi su izgrađeni u kombinaciji keramike i plastike i predstavljaju neophodne segmente svakog kupatila. Ako planirate renoviranje kompletnog kupatila prilikom kupovine sanitarija ne biste smeli da štedite. 

Važno je da odaberete sanitariju od kvalitetne keramike kako bi vam što duže trajala. Što se tiče estetskog izgleda, u većini kupatila svi elementi sanitarije su bele boje, mada ih je danas moguće pronaći i u plavoj boji, dok u nekim salonima keramike imate mogućnost izrade modela po meri. Ovo može biti odlična opcija ako imate kupatilo manje kvadrature. 

Ako ste pobornik modnih trendova i želite da imate najnovije modele sanitarija u svom kupatilo, konzolne wc šolje predstavljaju apsolutni trend ove godine. Karakteriše ih to što zauzimaju malo prostora dok je vodokotlić ugrađen u zid. 

Odabir pločica govori o vašem ukusu

Prvi utisak kada uđete u neko kupatilo odaju upravo pločice koje danas možete pronaći u zanimljivim dezenima. Nekada su postojale samo jednobojne, univerzalne pločice plave i bele boje, dok danas možete kombinovati nekoliko različitih dezena i tako dobiti jedinstven izgled. Prilikom odabira boje, treba biti obazriv i poslušati savete stručnjaka pa tako za manja kupatila razmatrati svetlije nijanse poput bele ili bež boje kako biste kupatilo učinili vizuelno većim. Ukoliko imate kupatilo koje je veće kvadrature onda imate dosta prostora za eksperimentisanje. Tako na primer za njih zanimljiva opcija mogu biti pločice većih dimenzija od onih standardne veličine.

Uglavnom se za kupatila biraju keramičke pločice koje imate u varijanti mat ili sjajnih, dok su granitne pločice kao i pločice od mermera nešto skuplja ali po kvalitetu možda bolja varijanta.

Kupatilski nameštaj za sofisticiran i unikatan izgled kupatila

 

Kod odabira kupatilskog nameštaja gledajte da imate kompletno popunjen prostor u kupatilu kako biste ga maksimalno iskoristili za odlaganje svih neophodnih stvari poput peškira, kozmetike, nakita i sl. Ako ste već izabrali svetlije pločice za svoje kupatilo, tada kupatilski nameštaj možete kupiti u nekoj tamnijoj boji kako biste dobili kontrast. Ovde pre svega mislimo na razne komodice, police, ormariće sa fiokama i dr. Što se tiče materijala od koga je napravljen kupatilski nameštaj, najbolje se pokazao medijapan jer ima tu sposobnost da neutrališe pojavu pare i vlage u kupatilu. Sve ove elemente možete iskombinovati sa led rasvetom i tako dobiti veoma zanimljivu kombinaciju. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *