prekrivac

Kakav prekrivač odabrati za dnevni boravak 

U dnevnom boravku većinu dana provodite čitajući interesantnu knjigu ili gledajući televiziju. To je vaš kutak za razgovor i prijateljska okupljanja, ali i ispijanje jutarnje kafe. Kao takav, višenamenski, ne može a da ne bude dekorisan uz prekrivače. Oni ga čine privlačnijim, komfornijim i udobnijim. Ima li šta lepše od momenta u kojem se uvijete u omiljeni prekrivač dok gledate film ili se odmarate na sofi sa partnerom?

Žašto su prekrivači toliko važan element u dekorisanju doma

Prekrivači su izuzetno jednostavni i isplativi, a pritom veoma važni kada je u pitanju stil doma. Svaka dama želi da ima atraktivno rešenje koje se uklapa sa nameštajem, tepisima i bojom zidova. Na taj način može se izraziti lični afinitet prema dekorisanju doma i zabaviti se. Ne postoji osoba koja ne voli da privije svoje telo uz nešto toplo i mekano, a pritom sofisticirano i udobno. Sa kvalitetnim prekrivačima možete obezbediti odličan dodatak enterijeru koji služi više godina. Presudni za svaku sofu u dnevnom boravku, a svestrani su i za fotelje kada treba uneti toplinu. Uz pravilno odabrane prekrivače koji dolaze u najrazličitijim bojama i vrstama tkanina, svaka kuća može postati malo carstvo koje ima stilski dodir. 

Kakve prekrivače odabrati prema godišnjim dobima

Većina dama svoje prekrivače prilagođava godišnjim dobima. Kako po pitanju boje, dezena, tako i same tkanine. Prekrivači od pamuka i lana laganih su tekstura, prozračni i prikladni za toplije vreme, dok oni sa tendencijom luksuza – od kašmira, runa i vune pružaju izuzetnu mekoću i toplotu tokom zimske prohladnosti. Bez obzira na kvalitet kašmira, ne postoji dom koji nema prekrivače od pamuka. Ovaj materijal ne samo da je lagan već izdržljiv i lak za održavanje, a samim tim i dugotrajan. To ga čini savršenom tkaninom vrednom svačije pažnje, bez obzira o kojem godišnjem dobu da je reč. 

Ne treba zaboraviti ni na prekrivače od flisa koji se mogu koristiti tokom cele godine. Ali ni na plišane čija je tkanina gusta i udobna. Ako pak patite od alergija, onda odaberite hipoalergene modele koje možete prilagoditi različitim temperaturama, na primer prekrivač od tanje vune jer je ona otpornija na bakterije, grinje, plesan i tako dalje. 

Kakav dezen je u današnjici moderan 

Današnje prekrivače karakterišu neretko geometrijski oblici, ornamentika, organski elementi poput cveća i bilja, ali i struktuirani, jednostavni modeli. Biljni svet na prekrivačima u današnjici je prioritet, ali i minimalizam. Da bi enterijer dobio na dubini i toplini, dobro je birati neutralne prekrivače ili nijanse poput boje tepiha, zavesa i drugih elemenata iz prostorije, ali i modele koji se potpuno podudaraju. Bež tonovi, boja tirkiza i limuna jedan su od načina da se enterijer učini življiv, lepšim i zabavnijim. Za savršen izgled možete koristiti i prugasti prekrivač koji daje drugačiji i neobičniji izgled. Planirate li prekrivače staviti na trosed, sofu, prebaciti preko fotelje ili omiljene stolice na ljuljanje? Veličina je bitna. 

Kolike dimenzije odabrati kada je u pitanju prekrivač

Zavisno od toga na šta ćete prekrivač staviti i sa kojom funkcijom ga koristiti – trebate biti fokusirani na dimenzije. Ukoliko želite da imate ležeran prekrivač u dnevnom boravku kojeg planirate s vremena na vreme koristiti prebacivši ga preko sebe kada vam je hladno – to može biti model manjih dimenzija. Prebačen preko kauča ili fotelje, više stilski nego zbog potrebe. Nasuprot toga, ukoliko vam je potreban funkcionalan model za svakodnevnu upotrebu kojeg nećete bacati ili presavijati, fokusirajte se na veće modele koji odgovaraju dimenzijama nameštaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *