Kako do američke vize – informacije za buduće studente

Rukovodeći se onom čuvenom narodnom izrekom, trbuhom za kruhom, mnogi mladi, ali i nešto stariji iz Srbije pokušavaju da pronađu zemlju u kojoj bi živeli, studirali i radili.

A nekako im je u tom smislu, ipak Amerika najverovatnija destinacija, jer do nas stižu priče o životu iz snova u toj zemlji.

Da li je to sve tako, zavisi od mnogo faktora. A tek kada sve dođe na svoje mesto i prođe određeni vremenski period, možemo govoriti o tome da li je neko trebalo da napusti svoju zemlju ili ne.

Ipak, studiranje u inostranstvu, a prvenstveno studiranje u Americi je nešto, što bi trebalo da ima pozitivan efekat na život svakog pojedinca.

Studiranje u Americi

Nebrojeno mogućnosti imaju mnogi, koji se odluče za studiranje u inostranstvu. Ali i pored svega toga, treba dobro da razmisle o svemu i da obezbede sve što je potrebno. Primarno mislimo na dokumenta, koja zahtevaju vlasti zemlje, u kojoj se opredelite da studirate.

Nije jednostavno samo da koferi budu spakovani i da postoji želja za odlaskom. Neophodno je u potpunosti ispoštovati propise, koji se primenjuju na tlu zemlje, u kojoj odlučite da provedete određeni period.

U tom smislu je naročito važno da sa adekvatnom pažnjom izaberete najpre destinaciju, a odmah zatim i fakultet. U tome vam može pomoći kako internet, tako isto i preporuka prijatelja ili osobe, u čije mišljenje imate poverenje. Nemojte žuriti u donošenju odluke, jer studiranje u Americi može da se pozitivno odrazi na vaš budući život isključivo u slučaju ako izaberete adekvatnu obrazovnu instituciju.

Ne treba zaboraviti ni finansijski aspekt prilikom odabira željenog fakulteta. A ako zadovoljavate propisane zahteve, možete eventualno aplicirati i za dobijanje stipendije. Posle toga je potrebno samo da vaši koferi budu spremni, te da obezbedite vizu i da se uputite u neki drugi svet, koji vam može doneti mnogo toga dobrog.

Ali kako do američke vize?

Takozvana neuseljenička viza za Ameriku se izdaje pojedincima koji žele da ovu zemlju posete turistički. Međutim, upravo je ta američka viza ono što je vama potrebno, ukoliko se odlučite za studiranje u Americi.

Sem toga, neuseljenička viza se izdaje i u slučaju privremenog zapošljavanja, kao i kada lice želi na teritoriji ove zemlje privremeno da boravi. Podrazumeva se da će svako ko bude učestvovao u programu razmene učenika ili studenata, biti u obavezi da pribavi upravo tu vizu.

A da biste izbegli nepotrebno maltretiranje, ali i gubljenje ne samo vremena, nego i novca, preporuka je da kontaktirate nadležne u ambasadi, kako biste pribavili sve potrebne informacije. Upravo oni će vas obavestiti kako se dobija američka viza i šta je sve od dokumenata neophodno da dostavite i na koji način. Svakako da ćete biti precizno informisani i o tome koliko u većini slučajeva traje procedura.

Pobrinite se da baš u tom periodu vaši koferi budu pripremljeni, kako biste mogli odmah nakon dobijanja vize za tu zemlju da se uputite na put. Nemojte oklevati ako je studiranje u Americi vaš izbor. U krajnjoj liniji, sve i da ne uspete, znaćete da ste pokušali da učinite nešto dobro za sebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *