Kako opremiti baštu kafića za sezonu proleće/leto 2023?

Bilo da želimo da se opustimo sami ili u nečijem društvu, tražimo mesto koje će nam se najviše svideti. Miris i ukus omiljene šoljice kafe, može nas poslati daleko od užurbanog i bučnog grada i svakodnevnih briga. Mirno i prijatno mesto, lepog ambijenta, može nam pružiti dodatni užitak u pijenju omiljene šoljice kafe, čaja ili neko drugog pića.

Mnogi kafići, sa svojim lepo uređenim, stilskim baštama, mogu zadržati svoje posetioce i po nekoliko sati. Postoje razne dekoracije kafića i njihovih bašta. Bašte mogu biti otvorenog ili zatvorenog tipa. One utiču na celokupni utisak o nekom objektu. Neke su uređene lepše i od same unutrašnjosti kafića.

Stiže vreme velikih suncobrana u baštama kafića

Kada krene lepo vreme, svi želimo da budemo napolju i provodimo dane u prirodi. Odlazimo na piće sa svojim prijateljima i uživamo u prelepom danu. Da biste imali što prijatniju atmosferu, dok pijuckate piće i ćaskate sa svojim prijateljima, bašte kafića se prilagođavaju spoljašnjim uslovima.

U toku prolećnih i letnjih dana, stavljaju se veliki suncobrani u bašte kafića. Oni zaklanjaju bašte kafića i goste u njima od prevelike toplote, svetlosnih zračenja ili iznenadnih padavina. Pored toga, mogu služiti kao reklamni materijal određenog brenda.

Suncobrani za kafiće se prave od materijala otpornog na UV zračenje i vodu. Proizvode se u više veličina, oblika i dezena. Prilikom klupovine velikih suncobrana za kafiće cena će zavisiti od dimenzija, kvaliteta štampe, kao i od ostalih specifičnih potreba ugostitelja.

Ideje za uređenje bašte kafića

Sve više se postavlja mnogo zelenila u bašte kafića. Biljke u baštama kafića su estetski privlačne i utiču na poboljšanje raspoloženja. Njima se smanjuje temperatura u objektu i čisti vazduh od zagađenosti spoljnim uticajima. Ovo je naročito značajno u toku toplijih dana u godini, kada želite da se izolujete od prekomerne vrućine.

Takođe, uz pomoć vegetacije, možete učiniti da prostor izgleda šire, svetlije i zdravije. Uz to, možete dodati i neko cveće u boji, kako biste napravili kontrast. Ovakve bašte u kafićima su prijatne i za oko i za dušu. U njima se osećamo, prijatno, komotno, prirodno i opušteno.

Možete urediti baštu kafića svetlijim bojama. To doprinosi većoj osvetljenosti i širini prostora. Birajte svetlije tonove nameštaja, podova, zidova, u slučajevima kada su bašte poluotvorenog tipa.

U skladu sa tim, upotpunite prostor lepim ukrasima, pepeljarama, fenjerima ili cvećem. Ova vrsta dekoracije se sve više primenjuje za postizanje modernog, otmenog, atraktivnog i minimalističkog utiska.

Zastakljene i vintidž bašte kafića

Ukoliko se radi o zastakljenim baštama kafića, bitno je da kroz staklene zidove dopire dovoljna količina svetlosti. Zbog toga, nemojte birati tamno obojeno staklo, prilikom zastakljivanja bašte kafića.

Svetlo staklo će gostima napraviti prijatnu atmosferu, jer mogu da pogledaju šta se dešava ispred kafića. Tako će imati utisak da su u otvorenom prostoru i osećaće se prijatnije. Za ljubitelje vintidž izgleda i utiska prostora, dizajniraju se bašte kafića sa rustičnom atmosferom. Za ovaj tip bašte biraju se stariji predmeti, koji se stilski uklapaju, tako da daju poseban šarm i originalnost prostoru.

Kada ukrašavate bašte kafića, uvek imajte na umu da vašim gostima obezbedite prijatan boravak. Oni treba da uživaju u svakom segmentu vašeg prostora i vaše ponude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *