Kako prepoznati i lečiti uporne hemoroide

Hemoroidi – veliki problem sa funkcionisanjem rektalnih vena koji može izazvati znatno više drugih komlikacija sa zdravljem. Pitanje je na koji način iz prepoznati, koji simptomi su pouzdan dokaz da se radi o hemoroidima, kao i na koji način sprovesti lečenje koje će biti delotvorno. 

Mnogo je različitih simptoma koji se mogu povezivati sa hemoroidima. Takođe, postoje i različite tehnike lečenja u zavisnosti od stepena ozbiljnosti problema. U Specijalnoj hiruškoj  Bolnici “ Hirurgija Dr. Drašković” primenjue se posebna tehnika operacije hemoroida koja se pokazala kao najefikasnije i najbrže rešenje u borbi protiv ovog problema, bez mogućnosti vraćanja u budućnosti.

Prepoznatljivi simptomi hemoroida

Hemoroidi se javljaju usled otežanog protoka krvi u venama oko analnog otvora. Mnogo je simptoma koji prate ovu pojavu, i uglavnom se razlikuju od faze do faze – što je jedan od ukupno četiri stadijuma. Razlike u simptomima prate i razlike u lečenju: od upotrebe medicinskih preparata, do toga da je potrebna operacija hemoroida thd metodom. U prvom i drugom stadijumu, hemoroidi pokazuju blaže simptome kojima obično prethodi problem sa stolicom – zatvor. Uglavnom su to blago peckanje i svrab oko analnog otvora. Zatim se može pojaviti crvenilo i bol slabog intenziteta. 

U trećem i četvrtom stadijumu razvoja, pored navedenih simptoma javljaju se i znatno intenzivniji i uporniji. To su snažna bol koja retko prestaje, krvarenje unutrašnjih hemoroida, ispadanje – prolabiranje i teže kretanje, kao i obavljanje svih aktivnosti. Za ove stadijume, operacija hemoroida thd metodom je rešenje koje će dati trajne rezultate u pogledu njihovog suzbijanja. 

Metode i tehnike za lečenje hemoroida

Lečenje hemoroida sprovodi se isključivo po preporuci i uz nadzor stručnih lekara. Obično se počinje sa jednostavnijim tehnikama, posebno ukoliko se radi o blažim simptomima. Preporuka je trajna promena u načinu ishrane – izbegavanje masne, začinjene, ljute i brze hrane, kao i alkoholnih, gaziranih pića i kafe. Fizička aktivnost je neophodna, i izbegavanje neudobne odeće. Zatim se preporučuje upotreba medicinskih sredstava, kao što su različite kreme, masti, melemi i slično. 

Za slučaj da nijedan od početnih faza lečenja hemoroida ne daje rezultate, savet je da se upoznate sa neinvazivnom tehnikom – operacija hemoroida thd metodom. Postoje i druge mogućnosti za hirurški zahvat pored thd metode, kao što je klasična operacija, zatim laserska, uz pomoć stalpera i slično. 

Operacija hemoroida thd metodom

Jedna od najpopularnijih, inovativnih, savremenih i gotovo bezbolnih tehnika, jeste operacija hemoroida thd metodom. Radi se o potpuno neinvazivnom načinu njihovog otklanjanja, koji je apsolutno preporučljiv, bezbedan i daje odlične rezultate. Vrši se podvezivanje rektalnih vena u kojima je krv nagomilana, što onemogućava da se hemoroidi ponovo pojave. Uz pomoć ultrazvučne sonde i protoskopom vrši se podvezivanje i lociranje arterije i problematične regije. 

Operacija hemoroida thd metodom izvodi se u trajanju od oko 30 minuta i minimalnim periodom oporavka. Nakon lokalne anestezije i realizacije zahvata, pacijent se obično isti dan otpušta kući. Već nakon 48 sati može se vratiti redovnim aktivnostima, uz pažnju i oprezno kretanje, izbegavanje tereta, naglih pokreta i obavezno nezdravih životnih navika. 

Problemi sa arterijama i venama oko analnog otvora izazivaju pojavu upornih hemoroida, koje je potrebno prepoznati i lečiti na adekvatan i preporučen način. Operacija hemoroida thd metodom pouzdan je način da se svaki pacijent reši problema, bola i svih drugih teboga koje nose zadebljale rektalne vene. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *