karijera-advokati

Koja su to najpoželjnija ali i veoma stresna zanimanja?

Koliko su se vaše želje od kada ste bili mali promenile? Da li su tada te želje bile veoma ambiciozne ili prosečne? Da li ste želeli da postanete doktor, advokat, učitelj, stjuardesa, pilot?

Znamo i za one primere čije su želje bile daleko ispod proseka, a danas su veoma uticajni i uspešni u svom poslu. Dakle, želje iz detnjstva jesu i nisu baš relevatne. Tek kada se na delu upoznamo sa nekom oblašću i sa nekim poslom shvatamo sve prednosti i mane.

Ovo su zanimanja koja su najpoželjnija, ali ujedno znaju da budu veoma stresna.

Advokatura

Jedno od najpoželjnijih zanimanja svih vremena je advokatura. Biti advokat znači biti dovoljno profesionalan, odgovoran, inteligentan, proaktivan, imati jednostavno dar za to, biti pravi istraživač, fenomenalan tumač, odličan prezenter. Advokatima se zaista pripisuju najbolje osobine, pogotovu ukoliko su hrabri u svojim odlukama i nadasve nezavisni u svom radu. Ovo je jedno od najpoželjnijih zanimanja iz više razloga. Dakle, advokati imaju dobre plate, uvek su traženi, njima se veruje, advokati mogu da učine nemoguće za nas ukoliko su dovoljno profesionalni i ukoliko imaju dovoljno iskustva, advokatima ne treba mnogo objašnjavati, advokati objašnjavaju nama, umesto nas tumače zakone i umesto nas nekada traže rupe u zakonu. Oni nekada praktično mogu da nam spasu život. Ujedno zbog svega toga ovo je i najstresnije zanimanje. Advokati nikada ne mogu ostati imuni na sve priče koje čuju, oni se sažive nekada sa svojim klijentima, žele da pruže maksimum, mnogo se daju i naravno da se tu uvek javlja i stres. Možete samo zamisliti ukoliko niste advokat, šta se sve zbiva iza zatvorenih vrata jedne advokatske kancelarija i koliko zapravo tu nastaje sve ono što menja ovaj svet.

Lekari

U društvu ćete uvek biti cenjeni maksimalno i više nego što je to očekivano ukoliko ste doktor. To je jednostavno i normalno. Doktori su oni koji nam spasavju živote u pravom smislu te reči.  Ovo je poželjno zanimanje pre svega zbog ugleda i reputacije, a kasnije zbog svih ostalih benefita. Može se reći da je najstresnije zbog toga što za ne tako veliku platu imaju ogromnu odgovornost svojih postupaka. Sa čim se sve doktori susreću u svojoj karijeri nema potrebe ni pričati.

IT stručnjaci

U savremenom dobu najtraženiji i najpoželjniji su postali IT sturčnjaci. Oni su potrebni i advokatima i lekarima. Oni su potrebni svima nama. Bez njih ne bi postojala naša druga realnost, odnosno naša virtuelena realnost. Ovo je najpoželjnije zanimanje i možda najmanje stresno u odnosu na sva ostala. Naime, plate su fantastične, a posao nije toliko stresan. Odnosno većinu vremena IT stručnjaci mogu da provedu na fleksibilnom radnom vremenu, u opuštenoj garderobi, ali i radeći sa bilo koje tačke naše planete. Međutim, kada dođe do nekog problema koji treba hitno rešiti onda nastaje pravi mali haos, jer se dosta radi i na samom ispitivanju i istraživanju gde bi problem mogao nastati. Tokom tog procesa oni naravno trpe pritisak sa svih strana.

Pripadnik službe bezbednosti

I još jedno od najpoželjnijih, ali ujedno jako stresnih zanimanja jeste i pripadnik službe bezbednosti. Većinu zanima kako je to raditi u nekim tajnim službama, šta se tamo otkriva i koliko toga se zna. Ovo nije zanimanje koje se bira zbog ugleda, jer verovatno većina tih osoba i ne želi da otkrije gde radi. Ovo je zanimanje se najčešće bira iz ličnih pobuda i osećaja nadmoći nad drugima, jer znajući mnoge informacije, mnoge možemo i imati u šaci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *