Na šta biste trebali da obratite pažnju ukoliko ulazite u „preduzetničke vode“?

Svako ko planira da u nekoj bliskoj budućnosti osnuje svoje preduzeće i uplovi u preduzetničke vode, sigurno mu na pamat pada veliki broj pitanja kako bi se sve što je potrebno odradilo na zakonski propisan način. Nekima sam postupak može delovati toliko komplikovan, pa u startu odustanu od svoje zamisli. Ipak, ukoliko ste dovoljno motivisani i uporni, nećete imati nikakvih problema. Za početak, možete se informisati kod nekoga ko je relativno skoro osnovao sopstveno preduzeće i ko je još uvek upoznat sa samom procedurom. Još jedan od načina može biti pretraga tekstova na googlu na ovu temu u kojima često možete pronaći adekvatne i proverene informacije. 

Za početak odratite sve vezano za administraciju

Za koji god oblik preduzeća da se opredelite, treba da znate da je Agencija za privredne registre mesto na koje ćete prvo otići kako biste se registrovali. Što se tiče same dokumentacije koju je potreebno da nabavite pre nego što se uputite u agenciju, ona se odnosi na sledeće: kopija vaše lične karte, OP obrazac, registraciona prijava, overeni akt o osnivanju kao i odgovarajuće takse. Sve ovo vam je potrebno kako biste uopšte mogli da otpočnete proces otvaranja sopstvenog preduzeća. 

Ukoliko agencija proceni da ste pribavili svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za osnivanje vašeg preduzeća, na svoju adresu dobijate rešenje sa PIB-om  nakon čega Poreskoj upravi možete da zatražite uslugu izrade pečata za vašu firmu.  Takođe, neophodno je da u nekoj od banaka otvorite tekući račun firme. 

Reklama za uspešan biznis

Kada završite sa svom potrebnom administracijom, možete se opustiti i započeti svoje poslovanje onako kako ste zamislili. Da biste bili uspešan preduzetnik koji svakog meseca dobija adekvatnu zaradu, trebalo bi da razmislite o samom marketingu. Danas, više nego ikada, za uspešno poslovanje veoma je važna reklama koja će vam obezbediti veću posetu kupaca na vašem sajtu i samim tim povećati vaše prihode. Optmizacija, facebook reklama, google advords, samo su neki od načina za uspešan biznis u 21 veku.

Mnoge firme vam mogu pružiti sve vrste internet marketinga koji vam itekako može biti od koristi da što više ljudi čuje za vas. Jer što više budete poznati u svojoj grani poslovanja, imaćete više šansi da se profesionalno razvijate i rastete. A, složićete se, ovo je nešto što će vam omogućiti da poslujete duži vremenski period. 

Izrada vizit karti je nešto što se podrazumeva  

Pre nekoliko decenija, dok reklamiranje preko interneta još nije zaživelo, vizit karte su bile jedina reklama preduzeća. Iako se danas dosta toga promenilo, izrada vizit karte je nešto što je još uvek aktuelno kod svih ozbiljnih preduzetnika. Može se reći da vizit karte i dan danas predstavljaju lični pečat svake firme.

Kada prodajete nešto ili pružate neku vrstu usluge, prilikom kontakta sa potencijalnim kupcem za početak mu možete dati svoju vizit kartu na kojoj pišu svi potrebni podaci vaše firme od naziva fime, broja telefona, e – maila i sl. 

Za izradu vizit karti biće vam potrebno da angažujete neku firmu kojoj je u opisu delatnosti izrada reklamnog materijala. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *